in

8 αγαπημένες σειρές που τελειώνουν το 2019

Είναι αγαπημένες, δημοφιλείς, έχουν εξυμνηθεί από τους κριτικούς και η κάθε μια λιγότερο ή περισσότερο έχει διαμορφώσει και αλλάξει το τηλεοπτικό πεδίο.

Με δεκάδες βραβεία και διακρίσεις στο ενεργητικό τους, το 2019 ωστόσο, οκτώ ξένες σειρές ρίχνουν τους τίτλους τέλους, αποχαιρετώντας τα εκατομμύρια τηλεθεατών τους ανά τον κόσμο.

Από το «The Βing Bang Theory», που μόλις πρόσφατα η παραγωγή ανακοίνωσε την ολοκλήρωση της ιστορίας του μετά τη 12η σεζόν, μέχρι το δημοφιλές «Homeland» και το «Game of Thrones» τη σειρά-φαινόμενο που έχει σαρώσει τα βραβεία και έχει γίνει σημείο αναφοράς, συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε 8 αγαπημένες -και στη χώρα μας- σειρές που ετοιμάζονται να ρίξουν αυλαία.

Unbreakable Kimmy Schmidt

Mπορεί να μην είναι ιδιαίτερα γνωστή στη χώρα μας, αλλά όσοι την έχουν δει στο Netflix έχουν πραγματικά κολλήσει μαζί της.

Για αυτό και τα νέα για τους φαν της χιουμοριστικής σειράς της streaming πλατφόρμας δεν είναι και τόσο ευχάριστα, καθώς το «Unbreakable Kimmy Schmidt» ετοιμάζεται να ρίξει αυλαία μετά το τέλος της 4ης σεζόν.

Τα πρώτα 6 επεισόδια του 4ου κύκλου έκαναν πρεμιέρα στις 30 Μαϊου 2018, ενώ στο δεύτερο μισό που θα ξεκινήσει στις 25 Ιανουαρίου 2019 θα προβληθούν 7 επεισόδια.

Να υπενθυμίσουμε ότι η σειρά των Τίνα Φέι και Ρόμπερτ Κάρλοκ έκανε το ντεμπούτο στις 6 Μαρτίου 2015, ενώ πριν πουληθεί στο Netflix προοριζόταν για το δίκτυο NBC.

Η σειρά έχει προταθεί για βραβείο Emmy 18 φορές και ολοκληρώνεται μετά από 52 συνολικά επεισόδια.

 

Veep

H πολιτική σάτιρα του HBO ολοκληρώνει το τηλεοπτικό της ταξίδι μετά από 7 κύκλους.

Το πρώτο επεισόδιο της 1ης σεζόν προβλήθηκε στις 22 Απριλίου 2012 και έκανε μια παύση το 2018 μέχρι η βραβευμένη με Emmy πρωταγωνίστρια Τζούλιο-Λιούις Ντρέιφους να ολοκληρώσει τις χημειοθεραπείες της για την αντιμετώπιση του καρκίνου του μαστού. Έτσι, τα γυρίσματα του νέου κύκλου που θα κάνει πρεμιέρα την άνοιξη του 2019, με την αυλαία να πέφτει έπειτα από 68 επεισόδια.

The Affair

Η αμερικανική δραματική τηλεοπτική σειρά των Σάρα Τριμ και Χαγκάι Λέβι που έκανε πρεμιέρα στο κανάλι Showtime στις 12 Οκτωβρίου 2014 μας αποχαιρετά το 2019 με την 5η και τελευταία σεζόν.

Η σειρά μετρά 42 επεισόδια (στους 4 κύκλους) και μια σειρά βραβείων. Συγκεκριμένα, έχει κερδίσει Χρυσή Σφαίρα για την καλύτερη τηλεοπτική σειρά στην κατηγορία Δράμα, ενώ η Ρουθ Ουίλσον κέρδισε Χρυσή Σφαίρα για την καλύτερη ηθοποιό για τηλεοπτική σειρά στην κατηγορία Δράμα στις Χρυσές Σφαίρες του 2014 το 2015. Στις Χρυσές Σφαίρες του 2015 το 2016 η Μάουρα Τίρνεϊ κέρδισε το βραβείο της Χρυσής Σφαίρας για το δεύτερο γυναικείο ρόλο σε τηλεπτικές σειρές και μίνι-σειρές.

Gotham

Η prequel-Batman σειρά του Fox ρίχνει τίτλους τέλους με την 5η σεζόν της οποίας η παραγωγή ξεκίνησε τον περασμένο Ιούνιο.

Η σειρά του Μπρούνο Χέλερ, μας πρωτοσυστήθηκε μέσα από το Fox στις 22 Σεπτεμβρίου 2014, μέχει σήμερα έχουν προβληθεί 88 επεισόδια και βασίζεται στους χαρακτήρες της DC Comics.

iZombie

Βασισμένo στο ομώνυμο κόμικ της Vertigo, το «iZombie» ολοκληρώνει τον κύκλο του στην επερχόμενη 5η σεζόν που θα κάνει πρεμιέρα στις αρχές του 2019. Μάλιστα πρόσφατα ανακοινώθηκε ότι σε αυτή θα συμμετέχει και ο θρύλος του NBA Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ.

Το πρώτο επεισόδιο της σειράς προβλήθηκε στο CW στις 17 Μαρτίου 2015 και οι 4 πρώτοι κύκλοι αποτελούνται από 58 επεισόδια.

The Big Bang Theory

Ο Σέλντον και η παρέα του ετοιμάζονται να μας πουν αντίο, καθώς η δημοφιλής και επιτυχημένη τηλεοπτική σειρά του CBS «The Big Bang Theory» φτάνει στο τέλος της μετά τη 12 σεζόν που θα ξεκινήσει το Σεπτέμβριο.

Ο 12ος κύκλος της δημοφιλούς σειράς θα ξεκινήσει στις 24 Σεπτεμβρίου και θα ολοκληρωθεί τον προσεχή Μάιο μετά από 279 επεισόδια συνολικά.

Η αμερικανική κωμική τηλεοπτική σειρά δημιουργήθηκε από τους Τσακ Λορ και Μπιλ Πράντυ και έκανε πρεμιέρα στις 27 Σεπτεμβρίου 2007. Επίσης, έχει κερδίσει 10 βραβεία Emmy, μεταξύ αυτών και του καλύτερου ηθοποιού σε κωμική σειρά που απέσπασε ο Τζιμ Πάρσονς για το ρόλο μοναδικού Σέλντον.

Homeland

Η δημοφιλής και στη χώρα μας αμερικανική σειρά του Showtime ολοκληρώνεται το 2019 μετά το τέλος της 8ης σεζόν η οποία θα κάνει πρεμιέρα τον Ιούνιο του επόμενου χρόνου.

Mε εκατομμύρια φαν ανά τον κόσμο η σειρά προβλήθηκε για πρώτη φορά στις 2 Οκτωβρίου 2011, μετρά 84 επεισόδια και μέχρι σήμερα έχει τιμηθεί με τέσσερις Χρυσές Σφαίρες και οκτώ βραβεία Emmy.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι μεταξύ των αμέτρητων -διάσημων και μη- φαν του Homeland είναι και ο πρώην Πρόεδρος των Η.Π.Α., Μπάρακ Ομπάμα.

 

 Game of Thrones

 H σειρά φαινόμενο του HBO που έχει γίνει talk of the town, έχει κατακτήσει τις καρδιές αμέτρητων τηλεθεατών και έχει σπάσει κάθε ρεκόρ, προς μεγάλη λύπη των φαν της φτάνει στο τέλος της.

Για εκείνους που δεν το γνωρίζουν να αναφέρουμε ότι η σειρά βασίζεται στην εξίσου επιτυχημένη σειρά βιβλίων επικής φαντασίας «Το Τραγούδι της Φωτιάς και του Πάγου» του Τζορτζ Ρ.Ρ. Μάρτιν.

Η προβολή της ξεκίνησε στις 17 Απριλίου 2011 σπάζοντας ρεκόρ τηλεθεατών σε όλο τον πλανήτη.

Εκτός από τις διθυραμβικές κριτικές έχει επίσης αναγνωριστεί ως η δημοφιλέστερη σειρά του κόσμου από το περιοδικό Time, ενώ όπως έχει αναφέρει το BBC, το πάθος και η αφοσίωση των οπαδών της δημιούργησε ένα φαινόμενο που δεν συγκρίνεται με οποιαδήποτε άλλο δημοφιλές τηλεοπτικό προϊόν.

To «Game of Thrones» συνολικά έχει κερδίσει 212 βραβεία από τις 611 υποψηφιότητες που έχει λάβει, ανάμεσα τους και 38 Βραβεία Emmy, τα περισσότερα από κάθε άλλη τηλεοπτική σειρά, ενώ από την 7η σεζόν και μετά, οι πέντε βασικοί πρωταγωνιστές της σειράς αποτελούν τους ποιο ακριβοπληρωμένους ηθοποιούς στην ιστορία της τηλεόρασης.

H αγαπημένη σειρά θα ολοκληρωθεί με τον 8ο κύκλο που αναμένεται να προβληθεί το 2019 μετά από 73 συνολικά, επικά επεισοδια.

Πηγή

Πώς σου φάνηκε;

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

GIPHY App Key not set. Please check settings

Οι ταινίες της εβδομάδας (23/8-29/8)

60 χρόνια Michael Jackson!