Το ποτό που παραγγέλνουμε στο μπαρ αποκαλύπτει πολλά περισσότερα για τον ψυχισμό μας από όσα νομίζαμε, σύμφωνα με νέα έρευνα.
Ερευνητές στο Innsbruck University της Αυστρίας διαπίστωσαν πως οι άνθρωποι που απολαμβάνουν πικρές γεύσεις όπως το τόνικ μέσα στο τζιν, ο καφές χωρίς ζάχαρη και η μαύρη σοκολάτα είναι μεταξύ άλλων πιο επιρρεπείς στο «Μακιαβελισμό, τον ψυχωτισμό και τον ναρκισσισμό».
Στην έρευνα συμμετείχαν περισσότεροι από 900 άντρες και γυναίκες, που κλήθηκαν να αξιολογήσουν γλυκές, αλμυρές και πικρές τροφές σε βαθμίδες και να εκτιμήσουν μέσω ερωτηματολογίων την συναισθηματική τους σταθερότητα.
«Το “Supertasting“, δηλαδή η υπερευαισθησία σε πικρά συστατικά συνδέθηκε σταθερά με αυξημένο συναισθηματισμό σε ανθρώπους και ποντίκια», αναφέρεται στην έρευνα. «Οι πικρές γεύσεις έδειξαν να προκαλούν πιο αυστηρή ηθική κρίση και διαπροσωπική εχθρότητα», προστίθεται. Με άλλα λόγια, αυτό που διαπίστωσαν οι επιστήμονες είναι πως όσοι προτιμούν πικρές τροφές και ποτά πολύ συχνά εμφάνιζαν μεγαλύτερο αριθμό αρνητικών χαρακτηριστικών στην προσωπικότητά τους.
Πρέπει να συνδεθείτε για να σχολιάσετε.
GIPHY App Key not set. Please check settings