in

Jedi Masters: Οι ισχυρότεροι πολεμιστές του καλού

Έχοντας ήδη ασχοληθεί με τους δυνατότερους “κακούς” του σύμπαντος του Star Wars ήρθε η ώρα να ανακαλύψουμε και τους δυνατότερους Jedi. Υπέρμαχοι του καλού και της ειρήνης βρίσκονται σε “επικοινωνία” με την Δύναμη και μπορούν να χρησιμοποιήσουν την φωτεινή της πλευρά. Είναι ένα πανάρχαιο τάγμα και οι ιππότες Jedi ουσιαστικά αποτελούν πολεμιστές/μοναχούς αφού απαγορεύεται να αγαπήσουν και να παντρευτούν καθώς μπορεί να παρασυρθούν από την σκοτεινή πλευρά. Να σημειωθεί πως ορισμένοι από τους δυνατότερους Sith Lords είχαν κάνει τα πρώτα τους βήματα ως ιππότες Jedi οι οποίοι στην συνέχεια, ο καθένας για τους δικούς του λόγους, ενδώσαν στην σκοτείνη τους πλευρά.

Οι περισσότεροι από τους Jedi που θα δούμε στην λίστα μας είναι ευρέως γνωστοί καθώς τους έχουμε γνωρίσει μέσα από τις κλασσικές ταινίες του Star Wars ενώ οι υπόλοιποι είναι λιγότερο γνωστοί αλλά εξίσου αξιοσημείωτοι. Τα επίπεδα Δύναμης που κατέχουν, οι μάχες που έχουν δώσει, η αφοσίωση τους στην φωτεινή πλευρά και στον στόχο τους που είναι η απόλυτη ειρήνη αλλά και η σοφία και το θάρρος που μετέδιδαν στους υπόλοιπους ιππότες αλλά και στους εκπαιδευόμενους τους αποτελούν τα βασικότερα κριτήρια για την επιλογή τους ως δυνατότερους πολεμιστές.

# Revan

Ξεκίνησε ως ιππότης Jedi, στράφηκε στην σκοτεινή πλευρά, επέστρεψε στην φωτεινή πλευρά και στην συνέχεια γνώρισε τον θάνατο. Ας τα δούμε λίγο εκτενέστερα τα γεγονότα όμως. Σε μιά εισβολή των Mandalorians, ανθρώπινη φυλή που έλυνε τα περισσότερα προβλήματα της μέσω των πολέμων, το συμβούλια των Jedi αρνήθηκε να τους σταματήσει σκεπτόμενοι πως κάποιος τους χειραγωγεί σ’αυτές τις εχθροπραξίες. Ωστόσο, ο Revan, αρνούμενος να αφήσει αθώους ανθρώπους να πεθάνουν, πήρε μια ομάδα Jedi και τους σταμάτησε. Στην συνέχεια, χάθηκε για κάποια χρόνια και γύρισε έχοντας στραφεί στην σκοτεινή πλευρά χωρίς όμως να έχει “ξεχάσει” τελείως την φωτεινή του πλευρά. Ύστερα από την προδοσία του εκπαιδευόμενου του, “φυλακίστηκε” από τους Jedi όπου ξαναέγραψαν το μυαλό του και τον επανέφεραν στην φωτεινή πλευρά.

Παίρνοντας εκδίκηση από τον εκπαιδευόμενο του ως Jedi πλέον, γνώρισε μετά από λίγο τον θάνατο όταν προσπάθησε να πολεμήσει τον σχεδόν αθάνατο Vitiate, όπου τον φυλάκισε και “τρεφόταν” από τις δυνάμεις του για τρεις ολόκληρους αιώνες. Ο Revan αποτελεί πέρασε και από τις δύο πλευρές της Δύναμης, ωστόσο, στο μεγαλύτερο μέρος της ζωής του πολεμούσε υπερ του καλού, καθιστώντας τον έναν από τους καλύτερους ιππότες Jedi που έχουν περάσει.

# Nomi Sunrider

Η δυνατότερη γυναίκα Jedi και μία από τους δυνατότερους ιππότες Jedi που έχουν υπάρξει. Αποφάσισε να εισέλθει στον χώρο των Jedi ύστερα από την δολοφονία του συζύγου της Andur Sunrider. Πολέμησε στον Μεγάλο Πόλεμο των Sith και είχε σημαντικότατο ρόλο στην έκβαση αυτού του πολέμου. Ήρθε αντιμέτωπη με τον πολύ δυνατό Exar Kun, έναν από τους δυνατότερους Sith όλων των εποχών, και του μαθητή του Qel-Droma. Η Nomi είχε αναπτύξει μια πολύ ειδική τεχνική κατά την προπόνηση της ως Jedi, μπορούσε να αποκόψει την επικοινωνία που είχε ένα άτομο με την Δυναμη. Κάτι το οποίο έκανε στην μάχη της ενάντια στον Qel-Droma. Μετά το τέλος του πολέμου ενάντια στους Sith, η Nomi κατάφερε να ελιχθεί στην ανώτατη κλίμακα του συμβουλίου των Jedi, όπου και έγινε επικεφαλής.

Η ιστορία της λαμβάνει χώρα χιλιάδες χρόνια πριν την εμφάνιση του Yoda και των υπόλοιπων γνωστών μας χαρακτήρων αλλά η επιρροή της στα δρόμενα και τις αποφάσεις των Jedi παραμένει δυνατή ακόμα και τότε, καθιστώντας την μία από τις πιό επιβλητικές φιγούρες που υπήρξαν ποτέ.

# Obin-Wan Kenobi

Ο γέρο-Μπεν Κενόμπι, ένας από τους γνωστότερους και δυνατότερους ιππότες Jedi. Στο άνθος της ηλικίας του έχει έρθει αντιμέτωπος με ισχυρότατους αντιπάλους όπως είναι ο Darth Maul και ο General Grievous. Είναι εκπαιδευτής του Anakin Skywalker, ενός εκ των δυνατότερων και πιο αποφασισμένων ( ή πεισματάρηδων κατα πολλούς) Jedi. Αποτέλεσε ένα από τα τελευταία μέλη του συμβουλίου των Jedi, πριν σταματήσει για πάντα όπως το ξέρουμε.!!!! MAJOR SPOIL !!!!Ήρθε αντιμέτωπος με τον μαθητή του Anakin, λίγο πριν στραφεί στην σκοτεινή πλευρά και γίνει ο γνωστός σε όλους μας ως Darth Vader. Αργότερα, όταν καθοδήγησε τον Luke, γιό του Anakin και ξαναήρθε αντιμέτωπος με τον Darth Vader, “έχασε” και ενώθηκε πλήρως με την Δύναμη. Μέσω αυτής κατάφερε και συνέχισε να καθοδηγεί και να ενθαρρύνει τον Luke, ώστε να μην ενδώσει στην σκοτεινή του πλευρά όπως ακριβώς έκανε ο πατέρας του ενώ ταυτόχρονα τον οδήγησε στον δάσκαλο του Yoda για να τον εκπαιδεύσει.

# Anakin Skywalker

Ένας από τους δυνατότερους ιππότες Jedi με πείσμα που ξεπερνούσε κάθε φαντασία. Κατάφερνε να φέρει εις πέρας όσες δοκιμασίες του ανατείθονταν όσο δύσκολες και αν ήταν. Θεωρούταν ως ο Εκλεκτός, το άτομο δηλαδή που θα έφερνε την ισορροπία στην Δύναμη. Κατείχε τον μεγαλύτερο γνωστό αριθμό midichlorians από όλους τους γνωστούς χαρακτήρες στο σύμπαν του Star Wars και κατα συνέπεια τεράστιες γνώσεις όσον αφορά την Δύναμη και τις χρήσεις της. Ώντας ακόμα εκπαιδευόμενος κατάφερε να αντιμετωπίσει και να κερδίσει τον Darth Tyranus, έναν από τους δυνατότερους Sith Lords. !!!! MAJOR SPOIL !!!!Μπορεί στην συνέχεια της ζωής του να στράφηκε στην σκοτεινή πλευρά, ωστόσο, δεν ήταν λίγες οι περιπτώσεις στις οποίες επέδειξε τον καλό χαρακτήρα που έπρεπε. Λίγο πριν το τέλος της ζωής του, κατάφερε να σώσει τον γιό του από τον μέντορα του επιδεικνύοντας πόσο δυνατή ήταν η επιρροή που είχε η εκπαίδευση του ως Jedi.

Απόδειξη της ψυχικής δύναμης που κατείχε ήταν όταν ο δάσκαλος του Obi-Wan τον άφησε καμμένο και με τρία κομμένα άκρα να πεθάνει αλλά εκείνος άντεξε αρκετά μέχρι να έρθει ο νέος του δάσκαλος Darth Sidious και να τον σώσει μεταμορφώνοντας τον στον γνωστό σε όλους μας, Darth Vader.

# Mace Windu

“Εφευρέτης” ενός ολόκληρου είδους μάχης, του Vaapad και ένας από τους πιο διακεκριμένους Jedi Masters που ειχε κερδίσει ακόμα και τον σεβασμό του Yoda. Δεν θα μπορούσαμε να μιλάμε για κάποιον άλλον εκτός από τον Mace Windu. Έναν από τους ισχυρότερους Jedi με ουκ ολίγες μάχες και νίκες στο ενεργητικό του. Με απίστευτες γνώσεις στις μάχες ενας-προς-ενας είχε καταφέρει να αντιμετωπίσει με επιτυχία τον Jango Fett και είχε πρακτικά κερδίσει τον Darth Sidious, έναν από τους δυνατότερους Sith, όταν ο Anakin Skywalker τον πρόδωσε. Ένας εκ των τριών ατόμων που γνώριζαν το Vaapad και ο μόνος με ένα τόσο ιδιαίτερο φωτόσπαθο χρώματος μωβ. Αυτό συνέβη αφού μέσω αυτού του στυλ μάχης κατάφερνε να εξωτερικεύσει τη σκοτεινή που βρισκόταν μέσα του σε ένα όργανο της φωτεινής πλευράς, καθιστώντας το ιδιαίτερα επικίνδυνο. Δίχως αμφισβήτηση ένας από τους δυνατότερους Jedi, σχεδόν στα επίπεδα που βρισκόταν ο “αρχηγός” των Jedi, Yoda.

# Galen Marek

Ίσως σας θυμίζει κάτι αυτό το όνομα.Ναι, τον εν λόγω κύριο τον είδαμε ξανά στην λίστα με τους δυνατότερους Sith όλων των εποχών. Μπορεί να ξεκίνησε ως Sith αλλά στην συνέχεια της ζωής του στράφηκε στην φωτεινή πλευρά και προσπάθησε να εκδικηθεί τους Sith. Σε μικρή ηλικία τον βρήκε ο Darth Vader, τον ανέλαβε ως εκπαιδευόμενο του και το απίστευτο φυσικό του ταλέντο σε συνδυασμό με τις γνώσεις που έλαβε από τον μέντορα του, τον έκαναν τον φόβο και τον τρόμο των Jedi. Ύστερα, όμως, από μια αποτυχημένη δολοφονία ενός Jedi, προσποιούμενος οτι έχει αλλάξει, ορκίστηκε πίστη στους Jedi ώστε να εισχωρήσει ευκολότερα και να επιτύχει τον σκοπό του. Με τον καιρό όμως, αγάπησε και πίστεψε πραγματικά τον τρόπο ζωής τον Jedi και άφησε τον μέχρι τώρα δάσκαλο του Darth Vader.

Αυτό ήταν και το τέλος του ως Sith και παράλληλα η αρχή του ως ιππότης Jedi. Κατάφερε να έρθει αντιμέτωπος με τον πρώην πλέον μέντορα του και να τον κερδίσει χωρίς όμως να τον σκοτώσει, ωστόσο, όταν ήρθε αντιμέτωπος με τον Darth Sidious ένας περισπασμός του κόστισε την ζωή του. Ο Galen Marek είναι το παράδειγμα πως υπάρχει επιστροφή από την σκοτεινή πλευρά παρόλες τις δυσκολίες που μπορεί να εμφανιστούν.

# Luke Skywalker

Στις ταινίες αποτελούσε τον πρωταγωνιστή και έναν δεινό πιλότο, κληρονομιά του πατέρα του, με σχετικά καλές γνώσεις της Δύναμης. Είχε ως δάσκαλο του αρχικά τον Obi-Wan και στην συνέχεια τον Yoda, δύο εξαιρετικά δυνατούς Jedi. Ωστόσο, στο διευρυμένο σύμπαν του Star Wars αποτελεί έναν από τους ισχυρότερους πολεμιστές με άριστες γνώσεις επάνω στην Δύναμη και στις χρήσεις της. Επανέφερε το νέο τάγμα των Jedi και ορίστηκε “αρχηγός” του, εκπαιδεύοντας και πάλι επίδοξους Jedi που θα πολεμούσαν υπερ της ειρήνης. Η σημαντικότερη στιγμή όμως, ήταν όταν κατάφερε να κερδίσει τον Abeloth, μια οντότητα η οποία ήταν ότι πιο κοντά σε φυσική παρούσία της σκοτεινής πλευράς έχει προσφέρει το Star Wars. Ανέπτυξε δυνάμεις που κανείς άλλος Jedi δεν είχε καταφέρει, μπορούσε να δεί το μέλλον και σχεδον πρακτικά είχε χάσει την υλική του υπόσταση.

Η ημερομηνία θανάτου του είναι άγνωστη και κατά τον θάνατο του ενώθηκε με την Δυναμη. Σίγουρα, οι ταινίες στις οποίες πρωταγωνιστεί δεν αντανακλούν ούτε στο ελάχιστο όλα αυτά τα οποία έχει επιτύχει και που τον καθιστούν έναν από τους δυνατότερους, αν όχι τον δυνατότερο κατά πολλούς, Jedi που έχει υπάρξει ποτέ.

# Yoda

Κατά πολλούς, ο δυνατότερος Jedi που υπήρξε ποτέ. Με άριστες γνώσεις όσον αφορά τις μαχητικές του ικανότητες, τις οποίες επιδείκνυε μέχρι και σε πολύ μεγάλη ηλικία, με αποφασιστηκότητα, συγκέντρωση και αέρα εμπιστοσύνης κατείχε απολύτως νόμιμα τον τίτλο του Grand Master στο συμβούλιο των Jedi. Με αρκετές γνώσεις επάνω στην Δύναμη και τις συνέπειες που μπορεί να έχει η λάθος χρήση της και υπέρμαχος του δίκαιου και της ειρήνης. Υπήρξε δάσκαλος του Luke Skywalker με τεράστια επιτυχία παρά την μεγάλη ηλικία του ενώ έχει αντιμετωπίσει και τους Darth Tyranus και Darth Sidious, δύο εκ των δυνατότερων Sith.

Παρά την δεινότητα που κατείχε με το φωτόσπαθο, ο Yoda είχε αφιερώσει την ζωή του στην διδασκαλία των νεότερων γενιών με κύριο σκοπό του την αποφυγή στροφής στην σκοτεινή πλευρά. Η σοφία του αποτελούσε ένα από τα δυνατότερα σημεία του που φαίνεται ακόμα και στον σχετικά λίγο κινηματογραφικό του χρόνο, με ατάκες όπως ” Do or do not. There is no try.” ή “Great warrior..Wars not make one great.”

Αυτή ήταν και η λίστα με τους δυνατότερους Jedi που υπήρξαν ποτέ. Η λίστα θα μπορούσε να είναι πολύ μεγαλύτερη καθώς ουκ ολίγοι είναι εκείνοι που έχουν λάβει τον τίτλο του Jedi και έχουν πολεμήσει υπερ της ειρήνης και του καλού. Οι λίστες και τα πράγματα που αφορούν το Star Wars, ευτυχώς, δεν τελειώνουν και πάντα θα έχουμε αφορμή να γράψουμε κάτι γι’αυτό. Σε προηγούμενη λίστα είχαμε δεί τους δυνατότερους Sith, με διόλου ευκαταφρόνητα κατορθώματα, αλλά είτε το παραδεχόμαστε είτε όχι πάντα το δυσκολότερο κατόρθωμα θα είναι η μάχη και διατήρηση του καλού, τόσο στον κόσμο του Star Wars ( και του δικού μας) όσο και μέσα μας.

Πώς σου φάνηκε;

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

GIPHY App Key not set. Please check settings

Οι πιο παράξενες δικαιολογίες που έχουν χρησιμοποιήσει δολοφόνοι για τα εγκλήματά τους!

Οι λόγοι που μισούμε τις Δευτέρες