in ,

10 ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ επικίνδυνα πράγματα που μπορούσες να κάνεις στο παρελθόν..Νόμιμα!

Παστίλιες κοκαίνης με 15 cents!

Πριν από 100  χρόνια ο κόσμος αντιμετώπιζε το επικύνδινο ναρκωτικό σαν κάτι εντελώς αθώο. Μάλιστα πωλούταν στα φαρμακεία χωρίς ιατρική συνταγή για την ανακούφιση απο τον βήχα και τον πονόλαιμο! Όπως πολλά άλλα φαρμακά αυτού του είδους, η κοκαίνη διαφημιζόταν ευρέως!

 

Αποστολή παιδιών με το ταχυδρομείο!

Ακούγεται σαν αστείο, όμως στισ αρχές του 20ου αιώνα, οι Αμερικάνοι μπορούσαν νόμιμα να ταχυδρομήσουν τα παιδιά τους! Με κόστος γύρω στα 15 cents, και με την προϋπόθεση πως το δέμα δεν ξεπερνούσε ένα συγκεκριμένο όριο βάρους, το ταχυδρομείο ήταν ένας έυκολος και φθηνός τρόπος να στέλνουν τα παιδία σε συγγενείς!

 

Κλουβιά για βρέφη

Στην Αγγλία του 1930,  συρμάτινα κλουβία όπως το παραπάνω ήταν πάρα πολύ διαδεδομένα! Με τη βοήθεια των επικύνδινων αυτών κατασκευών, τα μωρά μπορούσαν να αναπνέουν καθαρό αέρα ενώ οι μητέρες τους έκαναν τισ δουλειές του σπιτιού!

 

Ζωντανό ντεκόρ

Μέχρι το 1830, μια από τις τάσεις των εύπορων οικογενειών ήταν να έχουν ερημίτες να ζούν στον κήπο τους και να πουλάνε μούρη παρουσιάζοντας τους ως αξιοθέτατα! Πολλές φορές απαγόρευαν στους ερημίτες να κόψουν τα νύχια και τα μαλλιά τους για πιο.. φυσικό αποτέλεσμα. Η τάση τελικά ξεθώριασε όταν άρχισε να γίνεται περισσότερο της “μόδας” η νεοκλασσική αρχιτεκτονική.

Αμφιλεγόμενες ιατρικές μέθοδοι

Δεν έχουν περάσει πολλά χρόνια απο τότε που οι γιατροί αγνοούσαν πλήρως τη σημασία της αποστείρωσης και χρησιμοποιούσαν μεθόδους που τώρα μας φαίνονται απο ανατριχιαστικές εως γελοίες.. Η αφαίμαξη ήταν ο πιο συνηθισμένος τρόπος ανακούφισης απο τις περισσότερες παθήσεις, τα προβλήματα της ομιλίας αντιμετωπίζονταν με κόψιμο της γλώσσας, ενώ το ηλεκτροσόκ και η λοβοτομή ήταν συνηθισμένες θεραπείες. Ακόμα και οι πιο πετυχημένοι γιατροί είχαν τεράστια ποσοστά αποτυχίας.

Πυρηνικά παιχνίδια

Μέχρι το 1950, η ραδιενέργεια θεωρούταν απολύτως ασφαλής. Μάλιστα υπήρχαν παιχνίδια όπως το εικονιζόμενο κιτ πυρηνικών πειραμάτων για τα νερντάκια της εποχής, που περιείχαν ουράνιο και πολώνιο σε μικρές ποσότητες!

 

Ζωολογικοι κήποι με ανθρώπους

Για αρκετά χρόνια λειτουργούσαν ζωολογικοί κήποι, που ως εκθέματα είχαν ανθρώπους από την Ασία και την Αφρική. Θεωρούταν εκπαιδευτικό έκθεμα καθώς πολλές φορές διαφημιζόταν ως η απόδειξη της θεωρίας του Δαρβίνου.

 

Βόλτα στο ψυχιατρείο


Στο παρελθόν οι υπάλληλοι των ψυχιατρικών κλινικών στην Αγγλία φέρονταν απαίσια στους ασθενείς. Τους έδιναν φαγητό σπάνια και δεν καθάριζαν τα δωμάτια τους ποτέ, παρόλο που οι συγγενείς τους πλήρωναν αδρά για τη διαμονή τους εκεί. Αυτό όμως δεν ήταν αρκετό αφού εκμεταλλέυονταν τους ψυχικά άρρωστους εκθέτοντας τους σε επισκέπτες που πλήρωναν για να τους δούν η ακόμα και να τους χτυπήσουν απο μακριά με ένα ραβδί για διασκέδαση.

 

Συλλογή οστών

Μόνο ένας ψυχάκιας θα έκανε συλλογή απο ανθρώπινα οστά σήμερα. Στο παρελθόν όμως ήταν αρκετά συνηθισμένο χόμπι! Έυποροι και ευσεβείς πολίτες είχαν μέχρι και δωμάτια ανατομίας στο σπίτι τους, οπου κρατούσαν τη συλλογή τους! Ήταν επίσης σύνηθες στους στρατιώτες που γύριζαν απο τον πόλεμο να παίρνουν σουβενίρ κρανία από τους αντιπάλους τους. Στην εικόνα είναι ένας Αμερικάνος νάυτης, κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου με το κρανίο ενός Ιάπωνα.

 

Κάπνισμα κάτα την εγκυμοσύνη με γιατρική συνταγή

Οι καπνιστές στα περισσότερα μέρη του πλανήτη (όχι στην Ελλάδα) έχουν αρκετούς περιορισμούς πλέον. Πριν 70 χρόνια όμως, Αμερικάνοι γιατροί προέτρεπαν τις έγκυες γυναίκες να καπνίζουν καθώς πίστευαν πως ήταν αποτελεσματική θεραπεία κατά της δυσκοιλιότητας. Το κάπνισμα επιτρεπόταν κανονικά στο μαιευτήριο!



Πώς σου φάνηκε;

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

GIPHY App Key not set. Please check settings

Μπορείς να βρεις και τους 84 τίτλους σ’ αυτό το πόστερ;

Οι ταινίες της εβδομάδας 26/10-01/11