in

LARP : Live Action Role Playing

Μάχες, Φαντασία, Μαγεία, Δημιουργικότητα και ένταση!

Πριν 30 χρόνια στην Αμερική, η αγάπη για την φαντασία δημιούργησε ένα αγαπημένο χόμπι, το λεγόμενο LARP. Ένα παιχνίδι ρόλων όπου οι συμμετέχοντες μπορούσαν όχι απλά να υποδυθούν έναν χαρακτήρα, αλλά να τον ζήσουν κιόλας!

Τι είναι όμως τα παιχνίδια ρόλων?

Τα παιχνίδια ρόλων αποτελούν έναν τρόπο διασκέδασης, μια μορφή χόμπι, κατά την οποία οι συμμετέχοντες υποδύονται κάποιον χαρακτήρα, και διασκεδάζουν μέσω της ενασχόλησης με αυτόν. Είναι δηλαδή μιας μορφής παιχνίδι ηθοποιίας!

Σε τι διαφέρει το LARP λοιπόν από τα συμβατικά παιχνίδια ρόλων?

Το LARP, δηλαδή το ζωντανής δράσης παιχνίδι ρόλων παίρνει την ιδέα αυτήν και την διαμορφώνει σε ένα νέο επίπεδο! Οι συμμετέχοντες δεν υποδύονται απλά έναν ρόλο, αλλά ντύνονται και δρουν σαν αυτόν. Φτιάχνουν τις πανοπλίες τους, τα όπλα τους, και τις φορεσιές τους, μαζεύονται στα δάση και ξεκινούν το παιχνίδι!

Οι εικόνες που βλέπεται στις οθόνες σας δεν είναι παρμένες από κάποια ταινία. Αποτελούν κομμάτι από δρώμενα LARP, και οι περισσότερες στολές είναι φτιαγμένες από τους παίκτες και για τους παίκτες! Τα όπλα είναι ασφαλώς φτιαγμένα από ασφαλή υλικά, ώστε οι παίκτες να μπορούν άφοβα να χτυπηθούν και να απολαύσουν το χόμπι τους χωρίς φόβο.

Το χόμπι του LARP δεν αναφέρεται βέβαια μόνο στον χώρο της μεσαιωνικής μάχης βέβαια. Κάθε ιδέα για κάθε εποχή μπορεί να εκφραστεί στα πλαίσια του LARP. Είναι ένα χόμπι μέσω του οποίου ο κόσμος ξεφεύγει από τα πλαίσια της καθημερινότητας και μπορεί να παίξει, να διασκεδάσει, αλλά και να βιώσει έναν διαφορετικό κόσμο.

Στην Ελλάδα, το LARP αποτελεί ένα νεόφερτο χόμπι που αριθμεί μόλις στα 3-4 χρόνια.

 

Περισσότερες πληροφορίες για αυτό μπορείτε να βρείτε στο LARP Project:Athens στο Facebook

~Ταχυδρομικό Περιστέρι

Πώς σου φάνηκε;

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

GIPHY App Key not set. Please check settings

Σαντουιτσάδικα… με άποψη στο κέντρο της Αθήνας.

Ο Σκορπιός της Μυκόνου που κάνει τζίρο 18 εκατ. ευρώ το χρόνο!