in ,

Οι πιό “τρελοί” χαρακτήρες των κόμικ

Για τους σουπερήρωες γνωρίζουμε αρκετά πράγματα. Τις ικανότητες που έχουν, τις αδυναμίες, τους φόβους ή ακόμα και τον τόπο προέλευσης και τις οικογένειες τους. Το ίδιο συμβαίνει και για πολλούς από τους “κακούς” που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι υπερήρωες μας. Αυτό που δεν γνωρίζουμε είναι πόσο εκτός ορίων μπορούν να βρεθούν ορισμένοι από τους εικονογραφημένους χαρακτήρες μας, είτε λόγω της καυστικότητας του χαρακτήρα τους, είτε λόγω της παραφροσύνης που τους διακατέχει. Γνωρίζουμε πόσο πραγματικά αλλόφρονες μπορούν να γίνουν ή έχουν γίνει οι κακοί στην προσπάθεια τους να εξοντώσουν τους αιώνιους αντιπάλους τους; Ας ρίξουμε μιά ματιά, λοιπόν, στους πιό παλαβούς χαρακτήρες που μας έχουν χαρίσει τα κόμικ.

# Carnage (Marvel)

Ο Cletus Kasady προτού συνενωθεί με την εξωγήινη μορφή ζωής που τον μετέτρεψε στον γνωστό αντίπαλο του Spider-man, τον Carnage, ήταν ένας ψυχοπαθής με δολοφονικές τάσεις και έντονα στοιχεία σαδισμού. Έκαψε ολοσχερώς το ορφανοτροφείο στο οποίο μεγάλωσε σκοτώνοντας 20 ανθρώπους. Όλα όμως ξεκινούν πολύ νωρίτερα αφού κατά την παιδική του ηλικία, σκότωσε την γιαγιά του, ρίχνοντας την από τις σκάλες ενώ έκανε απόπειρα δολοφονίας και κατά της ίδιας του της μητέρας. Η συνένωση του με το εξωγήινο “ον” έγινε στις φυλακές οπού είχε καταδικαστεί για κατά συρροήν δολοφονίες κάτι που συνέχισε και μετά την έξοδο του από τη φυλακή.

# Mr. Zsasz (DC)

Ο Victor Zsasz είναι ένας κατα συρροήν δολοφόνος και κάθε φορά που σκοτώνει ένα από τα θύματα του “μαρκάρει” το σώμα του με μία ευθεία γραμμή. Θεωρεί τους ανθρώπους “ρομπότ που προσπαθούν να δώσουν στην ζωή τους ένα νόημα”. Είναι εξαιρετικά ευφυής και συχνά καταφέρνει να χειραγωγήσει τα θύματα του και να τα παρασύρει εκεί που θέλει προτού τα σκοτώσει. Αγαπημένο του όπλο είναι ένα μαχαίρι αφού μ’αυτό τον τρόπο μετά την δολοφονία προσθέτει απλά μια γραμμή.

# Legion (Marvel)

Ο David Charles Haller γνωστότερος και με το ψευδώνυμο Legion είναι ο γιός του περίφημου καθηγητή Charles Xavier, ιδρυτή της σχολής των X-men. Σε αντίθεση με τον πατέρα του, στα κόμικ έχει τον ρόλο του αντιήρωα, δηλαδή εμφανίζει ορισμένα βίαια χαρακτηριστικά. Ο Legion πάσχει από σύνδρομο πολλαπλής προσωπικότητας, η ιδιαιτερότητα του όμως έγκειται στο γεγονός ότι εκτός από τα διαφορετικά χαρακτηριστικά συμπεριφοράς σε κάθε προσωπικότητα, η κάθε μία από αυτές έχει και τις δικές της “σουπερδυνάμεις”. Η μητέρα του David ήταν μια ψυχιατρική ασθενής την οποία επέβλεπε μαζί με αρκετούς ακόμα ψυχιατρικούς ασθενείς ο πατέρας του και καθηγητης στα πλαίσια μιας έρευνας για τα θύματα του Ολοκαυτώματος. Σε αρκετά μικρή ηλικία έγινε μάρτυρας μιας τρομοκρατικής επίθεσης και αφού απορρόφησε το μυαλό του αρχηγού των τρομοκρατών και ύστερα από χρόνια εσωτερικής πάλης δύο επιπλέον προσωπικότητες κατάφεραν να αναδυθούν και να προστεθούν σε αυτές του τρομοκράτη και του ίδιου του David, με σύνολο τέσσερις βασικές προσωπικότητες.

# Green Goblin (Marvel)

Ένας ακόμη βασικός αντίπαλος του Spider-man, ο Green Goblin aka Norman Osborn. Ο Norman πήρε τις “δυνάμεις” του κατά την προσπάθεια του να ολοκληρώσει μια φόρμουλα που θεωρητικά θα άυξανε τις πνευματικές και σωματικές σε υπερφυσικά επίπεδα. Η προσπάθεια αυτή απέτυχε εν μέρει καθώς πέρα από τις βελτιώσεις που είδε στα παραπάνω επίπεδα, η φόρμουλα αυτή προκάλεσε και τρομερή παραφροσύνη με αποτέλεσμα την εμφάνιση μιας νέας προσωπικότητας, εκείνης του Green Goblin. Μιας προσωπικότητας που αποσκοπούσε μόνο στο χάος, τις εκρήξεις βίας και τον θάνατο. Η “τρέλα” του προκάλεσε αρκετούς θανάτους και μέσα σε αυτούς της κοπέλας του Spider-man, Gwen Stacy όταν την πέταξε από μια γέφυρα ενώ σε μιά σειρά κόμικ ήθελε να δημιουργήσει και την δικιά του στρατιά από Green Goblin Soldiers. Τόσο ο Norman όσο και ο γιός του Harry Osborn βρίσκουν τραγικό θάνατο έχοντας καταληφθεί από την μανία του Green Goblin.

# Black Hand (DC)

Λιγότερο γνωστός στο ευρύ κοινό, ο Black Hand είναι ένας από τους παλαιότερους αντιπάλους τόσο του Hal Jordan aka Green Lantern όσο και ολόκληρου του Σώματος των Green Lanterns. Η ιστορία του ξεκινά όταν ο νεαρός William Hand δούλευε στην οικογενειακή επιχείρηση σε ένα νεκροτομείο. Από νωρίς εμφάνισε σημάδια γοητείας για τα νεκρά σώματα και τάσεις σαδισμού . Δεν γνώριζε όμως ότι μέσα του είχε μια δύναμη, άγνωστης προέλευσης και ικανοτήτων την οποία θα χρησιμοποιούσε ένας εξωγήινος νεκρομάντης υπέρ του. Όταν ο νεκρομάντης Atrocitus απελευθέρωσε τις δυνάμεις του Hand τον μετέτρεψε σε έναν παράφρων, σαδιστικό εγκληματία που απορροφούσε την ζωή από τα θύματα του.

# Red Skull (Marvel)

Ίσως ο πιό παράφρων κακός από τους χαρακτήρες της Marvel, ο Red Skull. Με τα βάσανα του να ξεκινούν από την στιγμή της γέννησης του, όταν η μητέρα του πέθανε κατά την διάρκεια της γέννας και ο πατέρας του προσπάθησε να τον πνίξει, αποτυγχάνοντας και εν τέλει αυτοκτονώντας από τις τύψεις. Μεγαλώνοντας έκανε περιστασιακές δουλειές ώσπου βρήκε δουλειά σε ένα Εβραϊκό μαγαζί ως καθαριστής. Στο ίδιο μαγαζί θα έκανε και την πρώτη του δολοφονία μετά από μιά αποτυχημένη απόπειρα βιασμού της κόρης του αφεντικού του και σε μια στιγμή πρωτόγνωρης οργής θα την σκοτώσει με ένα φτυάρι. Λίγο πριν την έναρξη του 2ου παγκοσμίου πολέμου, ο Red Skull κατατάχτηκε στον γερμανικό στρατό και έφτασε στο σημείο να τον εκπαιδεύει ο ίδιος ο Hitler. Ο Red Skull πήρε το όνομα του αφού του δόθηκε μια κόκκινη μάσκα παρόμοιου σχεδίου με ένα κρανίο ώστε να φαίνεται η οργή και να εντυπώνεται ο φόβος στα θύματα του. Έίναι ενας από τους βασικούς αντιπάλους του Captain America και ύστερα από την έκθεση του σε ένα πειραματικό αέριο κατάφερε να παραμείνει ζωντανός για δεκαετίες λειτουργώντας με παρόμοιο τρόπο με εκείνο του Steve Rogers.

# The Joker (DC)

Ο πλέον διαβόητος “τρελός” κρίνοντας και από το ψευδώνυμο του ή “πραγματικό” του όνομα καθώς έτσι τον γνωρίζουμε. Αποτελεί τον βασικότερο αντίπαλο του Batman. Ελάχιστα στοιχεία είναι γνωστά για αυτόν αφού τόσο η καταγωγή του, όσο το όνομα του αλλά και τα πραγματικά του κίνητρα παραμένουν άγνωστα. Από τους συχνότερους επισκέπτες του ασύλου Arkham, κάτι που δεν φαίνεται να τον ενοχλεί ιδιαίτερα. Εστιάζει κυρίως στις μαζικές δολοφονίες καθώς απ’όπου περνάει σπέρνει τον όλεθρο και το φόβο. Μάλιστα είναι υπεύθυνος για την δολοφονία ενός εκ των πoλλών Robin, βοηθών του Batman, Jason Todd. Έκανε την πρώτη του εμφάνιση το 1940 μέσω των κόμικ και έκτοτε έχει δολοφονήσει χιλιάδες ανθρώπους συμπεριλαμβανομένων και παιδιών νεογνικής ηλικίας.

Evil Smile Joker Soldier Chest Suicide Squad

Η λίστα, βέβαια, παραμένει ακόμη πολύ μεγάλη για τους χαρακτήρες και των δύο μεγάλων εκδοτριών. Κακοί όπως ο Bullseye, ο Black Mask, ο Sabretooth,η Harley Quinn,ο Harvey Dent και ο Johnny Ohm αλλά και αντιήρωες όπως ο Deadpool αποτελούν βασικά κομμάτια του παζλ για μια πιό πλήρη εικόνα στην κατανόηση του πόσο “τρελοί” χαρακτήρες μπορούν να δημιουργηθούν.

Πώς σου φάνηκε;

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

GIPHY App Key not set. Please check settings

Το σχέδιο του Facebook να κατακτήσει την τηλεόραση μπήκε σε εφαρμογή!

Πώς θα παίζεται το νέο ριάλιτι του ΑΝΤ1 «Νομάδες»