in , ,

«Minamata»: Αγνώριστος ο Τζόνι Ντεπ στη νέα του ταινία

Το «Minamata» εξιστορεί μια από τις μεγαλύτερες περιβαλλοντικές καταστροφές στην ιστορία της Ιαπωνίας.

Κυκλοφόρησε το επίσημο τρέιλερ της ταινίας «Minamata» με πρωταγωιστή τον Τζόνι Ντεπ.

Ο Τζόνι Ντεπ, σε εξαιρετική υποκριτική φόρμα και σε διάλογο με τους προσωπικούς του δαίμονες, υποδύεται τον θρυλικό φωτογράφο Γουίλιαμ Γιουτζίν Σμιθ, σε ένα οικολογικό θρίλερ βασισμένο στα αληθινά γεγονότα μιας από τις μεγαλύτερες περιβαλλοντικές καταστροφές και υγειονομικές κρίσεις στην ιστορία της Ιαπωνίας που μετέτρεψαν τους κατοίκους μιας ολόκληρης πόλης σε ζωντανά φαντάσματα.

Η Νόσος της Μιναμάτα προκύπτει από την δηλητηρίαση του ανθρώπινου σώματος από τον μεθυλυδράργυρο. Προκαλεί σκελετική παραμόρφωση, μυϊκή αδυναμία, μερική τύφλωση, παράλυση και θάνατο. Στη Μιναμάτα της Ιαπωνίας, η βιομηχανία Τσίσο ενοχοποιήθηκε για την επί 36 χρόνια ρύπανση των υδάτων με βαρέα μέταλλα, που προκάλεσε χιλιάδες θύματα και θανάτους στους κατοίκους της περιοχής. Το 1971, το «Life» έστειλε τον αρχιερέα των φωτορεπόρτερ, Γιουτζίν Σμιθ, στην περιοχή.

Λίγα λόγια για την υπόθεση
Η ταινία τοποθετείται στην Ιαπωνία των 70s. Τα τοξικά απόβλητα ενός εργοστασίου μολύνουν με υδράργυρο τον υδροφόρο ορίζοντα της πόλης Μιναμάτα, με αποτέλεσμα ο πληθυσμός της να μαστίζεται από σοβαρές νευρολογικές ασθένειες. Μία νεαρή ταξιδεύει στη Νέα Υόρκη για να πείσει έναν φημισμένο, αλλά παραδομένο στις καταχρήσεις φωτορεπόρτερ, να αναδείξει το θέμα μέσω του περιοδικού Life.

Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Άντριου Λεβίτας ενώ το εξαιρετικό σάουντρακ ο Ριουίτσι Σακαμότο.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι η ταινία προβλήθηκε πρόσφατα στις 26ες «Νύχτες Πρεμιέρας». Στους κινηματογράφους θα κυκλοφορήσει στις 12 Φεβρουαρίου 2021.

Πηγη

Πώς σου φάνηκε;

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

GIPHY App Key not set. Please check settings

Peaky Blinders: O Ρόουαν Άτκινσον ως «Χίτλερ» στην 6η σεζόν της σειράς;

Η Νάταλι Πόρτμαν κάνει τεράστιο spoiler για το Thor 4!

Back to Top

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.