in ,

Μια ανατριχιαστική μαρτυρία από τον πρωταγωνιστή του «Εξορκιστή»

To δυσοίωνο μήνυμα ιερέα προς τον ηθοποιό Τζέισον Μίλερ.

Ανατριχίλες σκόρπισε η μαρτυρία του Τζέισον Μίλερ για ακόμα ένα αλλόκοτο γεγονός που αφορά «Εξορκιστή» (1973), την πιο επιτυχημένη και εμπορική ταινία τρόμου για πάνω από 40 χρόνια.

Αυτή τη φορά η… περίεργη ιστορία έχει πρωταγωνιστή τον ηθοποιό που υποδύθηκε το νεαρό ιερέα Father Karras (Πάτερ Ντάμιεν Κάρρας) ο οποίος κλήθηκε από τη μητέρα της Ρέγκαν (Λίντα Μπλερ) για να βοηθήσει την κόρη της που είχε καταληφθεί από δαίμονα.

Σε αυτό το σημείο θυμίζουμε ότι ταινία εστιάζει στην κατάληψη ενός κοριτσιού από δαιμονικό πνεύμα και τις απεγνωσμένες προσπάθειες της μητέρας της για να τη σώσει μέσω εξορκισμών από διάφορους ιερείς.  Το σενάριο είναι εμπνευσμένο από το ομώνυμο μυθιστόρημα του Γουίλιαμ Πίτερ Μπλάτ.

Καθώς λοιπόν δούλευε πάνω στην ταινία ο ηθοποιός, όπως αναφέρει ο ίδιος, τον προσέγγισε ένας πραγματικός ιερέας ο οποίος δεν γνώριζε τίποτα για την ταινία, με σκοπό να του δώσει ένα δυσοίωνο μήνυμα…

Αφού πρώτα του παρέδωσε ένα μενταγιόν-φυλαχτό, λέγεται ότι ο ιερέας είπε στον Μίλερ: «Αποκάλυψε τον διάβολο, ως τον απατεώνα που είναι, θα επιδιώξει να σε τιμωρήσει ή θα προσπαθήσει ακόμα και να σταματήσει αυτό που προσπαθείς να κάνεις για να τον ξεσκεπάσεις».

Η μαρτυρία αυτή έρχεται να προστεθεί στα αλλόκοτα περιστατικά που φημολογείται ότι σέρνει πίσω της ως «κατάρα» η παραγωγή και η κυκλοφορία της ταινίας.

Για την ιστορία, να σημειώσουμε πάντως ότι η ταινία χάρισε στον Μίλερ μια υποψηφιότητα για Όσκαρ Καλύτερου Β’ Ανδρικού Ρόλου.

Ο «Εξορκιστής» έγινε η πιο κερδοφόρα ταινία τρόμου όλων των εποχών και είχε σημαντική επιρροή στο κοινό, εισπράττοντας 402.500.000 δολάρια παγκοσμίως. Ήταν υποψήφιο για δέκα βραβεία Όσκαρ, κερδίζοντας τα δύο και μέχρι το 2017 ήταν η πιο επιτυχήμενη και εμπορική ταινία τρόμου που εκθρονίστηκε από «Το Αυτό».

Πηγη

Πώς σου φάνηκε;

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

GIPHY App Key not set. Please check settings

Τζάρεντ Λέτο: Πιο… «φουσκωμένος» από ποτέ για το «Tron 3»

Quiz Γενικών Γνωσεων #14