in ,

«Hunters»: Ανακριβής και επικίνδυνη η σειρά με τον Αλ Πατσίνο, σύμφωνα με το Μουσείο του Άουσβιτς

Μία σκηνή της σειράς «Hunters» προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση του Μουσείου του Άουσβιτς.

Η νέα τηλεοπτική σειρά της Amazon «Hunters», όπου ο Αλ Πατσίνο υποδύεται τον αρχηγό μιας ομάδας Εβραίων κυνηγών Ναζί στις ΗΠΑ της δεκαετίας του 1970, δέχθηκε δριμεία κριτική από εκεί που δεν το περίμενε: από το Μουσείο του Άουσβιτς, το οποίο την κατηγορεί για ανακρίβεια και επικινδυνότητα.

Η αιτία της αντίδρασης του Μουσείου του Άουσβιτς είναι μια σκηνή που προβάλλεται στο πρώτο επεισόδιο της σειράς (και επαναλαμβάνεται πριν από τους τίτλους αρχής των επομένων) και απεικονίζει Ναζί στο Άουσβιτς να παίζουν σκάκι με κρατούμενους αντί για πιόνια και όταν ένα «πιόνι» πρέπει να φύγει από τη σκακιέρα, να το σκοτώνουν.

Auschwitz Memorial

@AuschwitzMuseum

Auschwitz was full of horrible pain & suffering documented in the accounts of survivors. Inventing a fake game of human chess for @huntersonprime is not only dangerous foolishness & caricature. It also welcomes future deniers. We honor the victims by preserving factual accuracy.

Προβολή εικόνας στο Twitter
«Το Άουσβιτς ήταν γεμάτο από φριχτό πόνο και βασανιστήρια που έχουν καταγραφεί στις μαρτυρίες των επιζώντων. Η εφεύρεση ενός ψεύτικου παιχνιδιού ανθρώπινου σκακιού στο @huntersonprime δεν αποτελεί μόνο μια επικίνδυνη ανοησία και καρικατούρα. Καλωσορίζει επίσης μελλοντικούς αρνητές. Τιμούμε τα θύματα επιμένοντας στην ακρίβεια των γεγονότων», ανακοίνωσε μέσω Twitter το Μουσείο.

Στα σχόλια όσων υπερασπίστηκαν τη σειρά γράφοντας ότι πρόκειται για μυθοπλασία και όχι για ντοκιμαντέρ, το Μουσείο του Άουσβιτς απάντησε ότι το να λέει ψέματα μια ταινία ή σειρά είναι «ασεβές και επικίνδυνο». Ο δημιουργός του «Hunters», Ντέιβιντ Βάιλ, απάντησε με μια μακροσκελή ανακοίνωση στην οποία σημειώνει ότι επίτηδες έγραψε τη συγκεκριμένη σκηνή, ώστε να μην επαναλάβει αληθινά εγκλήματα των Ναζί που κόστισαν τη ζωή σε αληθινούς ανθρώπους. Για το λόγο αυτό επίσης, αν και τοποθετεί τη δράση στο Άουσβιτς, φρόντισε ώστε τα τατουάζ στους κρατούμενους να είναι όλα μεγαλύτερα από τον αριθμό 202.499 (που ήταν ο μεγαλύτερος αριθμός που δόθηκε σε κρατούμενο στο στρατόπεδο) ώστε να μην προσβάλλει τη μνήμη κάποιου νεκρού ή επιζώντα.

Πηγη

Πώς σου φάνηκε;

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

GIPHY App Key not set. Please check settings

Οι πιο μισητοί (και οι πιο αγαπημένοι) τραγουδιστές στο Twitter

«The Batman»: Φωτογραφίες και βίντεο από τα γυρίσματα δείχνουν καθαρά τη νέα στολή