in , ,

Πάνω από 38.000 flash games που παίζαμε παλιά, σώθηκαν και χαρίζονται

Ένα μεγάλο κομμάτι της ιστορίας του Ίντερνετ και του gaming θα παραμείνει διαθέσιμο και μετά τον επικείμενο «θάνατο» του Adobe Flash.

Αν βρισκόσασταν μπροστά από υπολογιστή στη δεκαετία του 2000, σίγουρα θα είχατε χάσει πολλές ώρες δουλειάς παίζοντας flash games σε ιστότοπους όπως ο Miniclip. Η ιντενετική multimedia πλατφόρμα Flash της Adobe (τότε ήταν της Macromedia), ήταν εκείνα τα χρόνια στις δόξες της και μας έδινε τη δυνατότητα να παίζουμε online αξιοπρεπέστατα παιχνιδάκια στα οποία τρέχαμε με αυτοκίνητα, λύναμε γρίφους, υπερασπιζόμασταν κάστρα, πυροβολούσαμε ζόμπι, πιλοτάραμε ελικόπτερα… Το βίντεο που ακολουθεί περιλαμβάνει 15 από τα καλύτερα.

Όμως το Flash δεν θα υπάρχει πια μετά τις 31 Δεκεμβρίου του 2020, όπως μας προειδοποιεί ήδη από το 2017 η Adobe. Ήδη οι περισσότεροι ιστότοποι έχουν σταματήσει να το υποστηρίζουν. Όμως όλα αυτά τα παιχνίδια, που αποτελούν σημαντικό κομμάτι της ιστορίας του Ίντερνετ και του gaming, διασώθηκαν χάρη στο πρόγραμμα «Flashpoint» της εταιρείας Blue Maxima.

Κατεβάζοντας δωρεάν το «Flashpoint» στον υπολογιστή σας αποκτάτε πρόσβαση σε πάνω από 38.000 (!) flash games, τα οποία θα μπορείτε να αποθηκεύσετε και να παίζετε offline. Δείτε στο παρακάτω βίντεο πώς λειτουργεί το σύστημα.

Το καλό είναι ότι μπορείτε να επιλέξετε αν θα κατεβάσετε την πλήρη έκδοση με όλα τα παιχνίδια (δείτε εδώ τον κατάλογο αν έχετε υπομονή), η οποία θα καταλάβει 290 GB στον σκληρό σας δίσκο, ή την πιο λάιτ που θα σας επιτρέπει να κατεβάζετε παιχνίδια α λα καρτ.

Πηγη

Πώς σου φάνηκε;

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

GIPHY App Key not set. Please check settings

Όσκαρ 2020: Το «τίμιο τρέιλερ» που λέει όλη την αλήθεια για τις 9 υποψήφιες ταινίες

«The Mandalorian»: Το Imperial Troop Transport θα κυκλοφορήσει σε παιχνίδι