in ,

Οι Queen σε συλλεκτικά νομίσματα του Ηνωμένου Βασιλείου

Το Ηνωμένο Βασίλειο κόβει νομίσματα προς τιμήν των Queen.

Οι Queen είναι το πρώτο ροκ συγκρότημα που τιμάται με σειρά συλλεκτικών νομισμάτων του Ηνωμένου Βασιλείου, στο επάνω μέρος των οποίων κυριαρχεί το πιάνο του Φρέντι Μέρκιουρι μεταξύ των υπολοίπων οργάνων.

Οι Queen, «ένα από τα εμβληματικότερα ροκ συγκροτήματα όλων των εποχών», εγκαινιάζουν έτσι μία σειρά συλλεκτικών νομισμάτων αφιερωμένων στους θρύλους της μουσικής, όπως αναγγέλλει στην ιστοσελίδα του το Βασιλικό Ινστιτούτο Βρετανικού Νομίσματος, το Royal Mint.

Στο σχέδιο του νομίσματος αναπαριστώνται τα μουσικά όργανα όλων των μελών του συγκροτήματος: η κιθάρα του Μπράιαν Μέι, το μπάσο του Τζον Ντίκον, τα ντραμς του Ρότζερ Τέιλορ και το πιάνο του Φρέντι Μέρκιουρι, τα πλήκτρα του οποίου παίζουν τις νότες της εισαγωγής του «Bohemian Rhapsody». Στο κέντρο υπάρχει η εγγραφή «Queen» που συνοδεύεται από ένα μικρόφωνο.

«Είναι μία στιγμή που σκεφτόμαστε “ποιος θα μπορούσε να φανταστεί κάτι τέτοιο;” για μας. Οταν ξεκινήσαμε, ακόμη και το πρώτο σκαλί της αναγνώρισης έμοιαζε άπιαστο», δήλωσε ο Μπράιαν Μέι σε ανακοίνωση της εταιρείας παραγωγής Universal. «Το γεγονός ότι το συγκρότημά μας και η μουσική αναγνωρίζονται έτσι είναι πολύ συγκινητικό και πραγματική τιμή».

Πώς σου φάνηκε;

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

GIPHY App Key not set. Please check settings

Ο Κιάνου Ριβς σε ταινία Star Wars; Υπάρχει ήδη ένα φοβερό (ψεύτικο) τρέιλερ

Quiz μόνο για ιδιοφυΐες!!!#2

Back to Top

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.