in ,

Το YouTube ρίχνει «μαύρο» στο περιεχόμενο που υποκινεί το μίσος

Το YouTube κλιμακώνει τον πόλεμο κατά του περιεχομένου που υποκινεί το μίσος, απαγορεύοντας βίντεο που προωθούν τις διακρίσεις ή τον φυλετικό διαχωρισμό.

«Απαγορεύουμε ιδιαιτέρως τα βίντεο που εξαίρουν την ανωτερότητα μιας ομάδας προκειμένου να δικαιολογούν τις διακρίσεις, τον απομονωτισμό, τον αποκλεισμό βάσει κριτηρίων όπως η ηλικία, το φύλο, η φυλή, η κάστα, η θρησκεία, ο σεξουαλικός προσανατολισμός», υπογραμμίζει η Google.

Αυτό θα περιλαμβάνει, για παράδειγμα, «βίντεο που προωθούν ή δοξάζουν τη ναζιστική ιδεολογία, που είναι εκ φύσεως μεροληπτική», αλλά και βίντεο των οποίων το περιεχόμενο αρνείται την αποδεδειγμένη ύπαρξη βίαιων γεγονότων, όπως το Ολοκαύτωμα ή οι πυροβολισμοί στο δημοτικό σχολείο Σάντι Χουκ.

Όπως και άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, το YouTube κατηγορείται ότι δεν ενεργεί επαρκώς για να αφαιρέσει γρήγορα περιεχόμενο που προωθεί το μίσος, τη βία ή διαδίδει θεωρίες συνωμοσίας.

«Αναγνωρίζουμε ωστόσο ότι το περιεχόμενο αυτό μπορεί να έχει αξία για τους ερευνητές ή τις μη κυβερνητικές οργανώσεις που θέλουν να κατανοήσουν το μίσος ώστε να το καταπολεμήσουν καλύτερα», εξηγεί η Google, τονίζοντας ότι εξετάζει διάφορες επιλογές προκειμένου τo περιεχόμενο αυτό να τεθεί στη διάθεσή τους.

Το YouTube ανακοίνωσε επίσης ότι οι περιορισμοί που επιβλήθηκαν τον Ιανουάριο στις ΗΠΑ, για βίντεο με περιεχόμενο που δεν παραβιάζει απολύτως την κόκκινη γραμμή, ωστόσο είναι προβληματικά, θα υιοθετηθούν και σε άλλες χώρες εντός του έτους.

Οι περιορισμοί αυτοί μείωσαν κατά 50% τον αριθμό των προβολών αυτού του είδους του περιεχομένου.

Πηγη

Πώς σου φάνηκε;

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

GIPHY App Key not set. Please check settings

Το παιχνίδι καρτών «Magic: The Gathering» γίνεται σειρά στο Netflix

Το «Ad Astra» στέλνει τον Μπραντ Πιτ στο διάστημα