in ,

Όσα δεν πρέπει να χάσετε τον Φεβρουάριο στο Netflix

Διαστημικός Τζορτζ Ρ. Ρ. Μάρτιν, νέοι υπερήρωες και αγαπημένοι από τα παλιά.

Τα χειμωνιάτικα βράδια είναι ιδανικά για binge watching, και εκτός από τις δικές του νέες σειρές το Netflix φρόντισε να εμπλουτιστεί με κάποιες παλιές και αγαπημένες. Ας τις δούμε στο φιλμάκι του Φεβρουαρίου πριν περάσουμε στις επιλογές μας.

Τζορτζ Ρ. Ρ. Μάρτιν δεν σημαίνει μόνο «Game of Thrones», όπως πολύ καλά ξέρουν όσοι παρακολουθούν το έργο του Αμερικανού συγγραφέα. Η ιστορία επιστημονικής φαντασίας«Nightflyers», που έγραψε το 1980 και μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο το 1987 (στη χώρα μας προβλήθηκε ως «Περιπέτεια στο Διάστημα») έγινε σειρά 10 επεισοδίων και, αφού προβλήθηκε στις ΗΠΑ από το δίκτυο Syfy, κάνει από την 1η Φεβρουαρίου πρεμιέρα σε όλο τον κόσμο από το Netflix.

Το «Nightflyers» παρακολουθεί το ταξίδι οκτώ επιστημόνων και ενός ισχυρού τηλεπαθητικού με το διαστημόπλοιο Nightflyer προς τα άκρα του ηλιακού μας συστήματος, σε αναζήτηση εξωγήινης ζωής. Ένα ταξίδι που σύντομα μετατρέπεται σε αγώνα επιβίωσης ύστερα από διάφορα βίαια και τρομαχτικά συμβάντα.

Μια νέα σειρά με υπερήρωες, η «Ακαδημία της Ομπρέλας» (The Umbrella Academy, 15/2) έρχεται να προστεθεί στο μενού, βασισμένη σε κόμικς της Dark Horse. Το 1989, την ίδια ημέρα, τυχαίες γυναίκες που δεν σχετίζονται μεταξύ τους φέρνουν στον κόσμο 43 παιδιά, παρόλο που μέχρι και την προηγούμενη ημέρα δεν παρουσίαζαν κανένα σημάδι εγκυμοσύνης. Επτά από τα νεογέννητα υιοθετούνται από έναν δισεκατομμυριούχο ο οποίος ιδρύει την «Ακαδημία της Ομπρέλας» και προετοιμάζει τα «παιδιά» του για να σώσουν τον κόσμο. Σήμερα, τα έξι μέλη που έχουν επιβιώσει επανενώνονται στο άκουσμα της είδησης για το θάνατο του πατέρα τους και καλούνται να συνεργαστούν μεταξύ τους με σκοπό να διαλευκάνουν το μυστήριο που περιβάλλει τον θάνατο του, αλλά και να αντιμετωπίσουν μια σκοτεινή απειλή.

Ένα κόνσεπτ που έχουμε ξαναδεί αλλά πάντα έχει το ενδιαφέρον του, είναι αυτό της «Ρωσικής Κούκλας» (Russian Doll, 1/2), όπου η Νάντια (Νατάσα Λιόν) πεθαίνει διαρκώς και ξαναζεί την ημέρα των 36ων γενεθλίων της. Παγιδευμένη σε μια σουρεαλιστική χρονική λούπα έρχεται ξανά και ξανά αντιμέτωπη με τον θάνατό της σε αυτή σκοτεινή κωμωδία που συνυπογράφει η κωμικός Έιμι Πόλερ.

Ο «Βρόμικος Τζον» (Dirty John, 14/2) είναι μια σειρά true crime που βασίζεται σε podcast των LA Times, και έχει για πρωταγωνιστή τον Έρικ Μπάνα στο ρόλο του Τζον Μίχαν, ενός γοητευτικού απατεώνα, που «τυλίγει» μια πλούσια διακοσμήτρια (Κόνι Μπρίτον), ενώ οι δύο κόρες της σκαλίζουν το παρελθόν του. Ενώ στις 22/2 επιστρέφει η «Υπόγεια Πόλη» (Suburra) με τη δεύτερη σεζόν της.  Ακόμη περισσότερο αίμα θα χυθεί στους δρόμους της Ρώμης, σε ένα παιχνίδι εξουσίας για τον έλεγχο της Αιώνιας Πόλης.

Περνώντας στις πρωτότυπες ταινίες του Netflix για τον Φεβρουάριο, στεκόμαστε πρώτα στο «Βελούδινο Πριόνι» (Velvet Buzzsaw, 1/2), μία ταινία τρόμου με φόντο τον κόσμο των εικαστικών τεχνών και με τον Τζέικ Τζίλενχαλ σε ρόλο κριτικού τέχνης που έρχεται αντιμέτωπος με τους πίνακες ενός νεκρού καλλιτέχνη που μάλλον είναι… στοιχειωμένοι. Μαζί του οι Ρενέ Ρούσο, Τόνι Κολέτ και Τζον Μάλκοβιτς.

Το «Άλμα στην κορυφή» (High Flying Bird) του Στίβεν Σόντερμπεργκ εκτυλίσσεται με φόντο τα παρασκήνια του NBA, και έχει για ήρωα έναν ατζέντη (Ρέι Χόλαντ) που κατά τη διάρκεια ενός λοκ άουτ βρίσκεται μπλεγμένος στην κόντρα που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στους αθλητικούς παράγοντες και τους παίκτες. Εκείνος θα παίξει ένα επικίνδυνο παιχνίδι και μέσα σε 72 ώρες εφαρμόζει το ριψοκίνδυνο σχέδιό του που ρίχνει στάχτη στα μάτια όλων των ισχυρών «παικτών», αποκαλύπτοντας ένα παραθυράκι που μπορεί να αλλάξει τους κανόνες του παιχνιδιού για πάντα.

Γεμάτος σκληρές εικόνες, που όμως δεν πρέπει να ξεχαστούν, είναι ο «Φωτογράφος του Μαουτχάουζεν» (El Fotografo de Mauthausen, 22/2). Η ισπανική ταινία αφηγείται την ιστορία του φωτορεπόρτερ Φρανσίσκο Μπος, που βρέθηκε αιχμάλωτος στο περιβόητο γερμανικό στρατόπεδο συγκέντρωσης, και του ανατέθηκε από έναν αξιωματικό των SS να καταγράφει τους θανάτους.

Εκτός όμως από τις δικές του παραγωγές, το Netflix προσθέτει μέσα στο Φεβρουάριο αγαπημένες ταινίες – «Απόλλων 13» (28/2), «Κόκκινος Δράκος» (28/2), «Χαμένοι στη Μετάφραση» (15/2), «Μαχητές των Δρόμων 8» (2/2), «Ληστεία αλά ιταλικά» (1/2) και «Jarhead» (15/2) – αλλά και σειρές που είναι ό,τι πρέπει για binge watching: οι πρώτες έξι σεζόν του «Homeland» θα είναι διαθέσιμες από 1/2, ενώ στις 15/2 καταφθάνει και η πιο πρόσφατη, έβδομη σεζόν της σειράς. Αλλά το πραγματικό «κάψιμο» θα γίνει με τις τέσσερις σεζόν «Prison Break» (1/2). Όσοι δεν τις έχετε δει, ετοιμαστείτε για μεγάλο κόλλημα!

Πηγή

Πώς σου φάνηκε;

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

GIPHY App Key not set. Please check settings

Quiz Αγαπημένων Ελληνικών Σειρών #1

Η Μάργκοτ Ρόμπι – Harley Quinn και πάλι μαζί μας (και έφερε και φίλες…)

Back to Top

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.