in ,

Οι ταινίες της εβδομάδας (07/06-13/06)

Οι δεινόσαυροι επιστρέφουν στο βασίλειό τους, μονοπωλώντας το κινηματογραφικό ενδιαφέρον.

Jurassic World: Το Βασίλειο έπεσε

Έχουν περάσει τρία χρόνια αφότου το θεματικό πάρκο του Jurassic World καταστράφηκε από τους δεινοσαύρους που το έσκασαν από τα κλουβιά τους, σπέρνοντας τον τρόμο. Η νήσος Νούμπλαρ έχει τώρα εγκαταλειφθεί από τους ανθρώπους, ενώ οι εναπομείναντες δεινόσαυροι τρέφονται με ό,τι υπάρχει στη ζούγκλα. Όταν το ανενεργό ηφαίστειο του νησιού αρχίζει να ξυπνά, ο Όουεν και η Κλερ ηγούνται μιας προσπάθειας να διασώσουν τους εναπομείναντες δεινοσαύρους από το επερχόμενο καταστροφικό συμβάν. Ο Όουεν θέλει να βρει την Μπλε, την επικεφαλής ράπτορα, που ακόμα αγνοείται στην άγρια φύση, και η Κλερ έχοντας αποκτήσει σεβασμό για αυτά τα πλάσματα, βάζει σκοπό της ζωής της να τα σώσει. Φτάνοντας στο νησί κι ενώ η λάβα αρχίζει να ξεχύνεται, η σταυροφορία διάσωσης αποκαλύπτεται πως συνιστά μια συνωμοσία που απειλεί να οδηγήσει τον πλανήτη μας πίσω στους προϊστορικούς χρόνους. Σκηνοθεσία: Χουάν Αντόνιο Μπαγιόνα. Παίζουν: Κρις Πρατ, Μπράις Ντάλας Χάουαρντ.

Γκοντάρ, Αγάπη μου

Παρίσι, 1967. Ο Ζαν-Λικ Γκοντάρ γυρίζει την Κινέζα, πλάι στη γυναίκα που αγαπά, την Άννα Βιαζέμσκι, μια κοπέλα είκοσι χρόνια μικρότερη του. Είναι ευτυχισμένοι, όμορφοι, ερωτευμένοι. Αλλά η υποδοχή της ταινίας πυροδοτεί μια επεξεργασία αυτοαναζήτησης για τον Ζαν-Λικ. Τα γεγονότα του Μάη του 1968 θα ενισχύσουν αυτή τη διαδικασία, και την κρίση που έχει ταρακουνήσει τον μεγάλο δημιουργό. Βαθιά ριζωμένες αντιπαραθέσεις και παρεξηγήσεις θα τον αλλάξουν αμετάκλητα. Σκηνοθεσία: Μισέλ Χαζαναβίσιους. Παίζουν: Λουί Γκαρέλ, Στέισι Μάρτιν, Μπερενίς Μπεζό.

Στο Βαθύ Γαλάζιο

Η Ντανιέλ Φλάντερς και ο Τζέιμς Μορ είναι δύο άνθρωποι που συναντιούνται τυχαία σε ένα απομονωμένο και ειδυλλιακό ξενοδοχείο στη Νορμανδία. Και οι δύο προετοιμάζονται για μια επικίνδυνη αποστολή που έχουν αναλάβει. Ερωτεύονται, σχεδόν, παρά τη θέλησή τους, αλλά σύντομα αναγνωρίζουν ο ένας στον άλλο εκείνη τη μία και μοναδική αγάπη στη ζωή τους, εκείνη που θα τους σημαδέψει για πάντα. Όταν έρχεται η ώρα να αφήσουν το ειδύλλιό τους στη μέση για να προχωρήσουν στις αποστολές που έχουν αναλάβει, γίνεται γνωστό ότι ο Τζέιμς είναι πράκτορας που δουλεύει για τις μυστικές υπηρεσίες της Μεγάλης Βρετανίας. Στόχος του είναι να πάει στη Σομαλία υποδυόμενος έναν μηχανικό, προκειμένου να εντοπίσει και να εξαρθρώσει μια ομάδα τζιχαντιστών, πριν μέλη της χτυπήσουν την Ευρώπη με βομβιστικές επιθέσεις αυτοκτονίας. Η Ντανιέλ από την άλλη είναι μαθηματικός – βιολόγος, που εργάζεται σε μια αποστολή καταδύσεων βαθέων υδάτων, στο πλαίσιο μιας έρευνας που αναζητά την προέλευση της ζωής στον πλανήτη μας. Σκηνοθεσία: Βιμ Βέντερς. Παίζουν: Αλίσια Βικάντερ, Τζέιμς ΜακΑβόι.

Ακρότητες

Ένας πρώην στρατιωτικός ιερέας έχει καταρρεύσει από την θλίψη για το θάνατο του γιού του. Η Μαρία είναι μέλος της εκκλησίας του, της οποίας ο σύζυγος, ένας ριζοσπάστης οικολόγος, αυτοκτόνησε, βάζοντας τον μηχανισμό της πλοκής σε κίνηση. Σκηνοθεσία: Πολ Σρέιντερ. Παίζουν: Ίθαν Χοκ, Αμάντα Σέιφριντ, Φίλιπ Έτινγκερ.

Με Αγάπη, Σάιμον

Όλοι αξίζουν μια μεγάλη ιστορία αγάπης. Για τον 17χρονο Σάιμον Σπάιερ, όμως, τα πράγματα είναι λίγο περισσότερο πολύπλοκα: Ακόμα δεν έχει πει στους γονείς ή στους φίλους του πως είναι ομοφυλόφιλος και δεν έχει ιδέα για την πραγματική ταυτότητα του ανώνυμου συμμαθητή του που έχει ερωτευτεί μέσω διαδικτύου. Η προσπάθεια να λύσει αμφότερα τα προβλήματα αποβαίνει αστεία, τρομακτική και του αλλάζει μια για πάντα τη ζωή. Σκηνοθεσία: Γκρεγκ Μπερλάντι. Παίζουν: Νικ Ρόμπινσον, Κάθριν Λάνγκφορντ, Αλεξάντρα Σιπ.

Βασικός Ύποπτος

O Έβαν Μπερτς είναι καθηγητής φιλοσοφίας. Έχει μία φαινομενικά ειδυλλιακή ζωή με τη γυναίκα του Έλεν και τα δύο παιδιά τους. Όμως, το παρελθόν του Έβαν κρύβει μια σειρά από ακατάλληλες σχέσεις με φοιτήτριες. Έχοντας ήδη αναγκαστεί να μετακομίσει λόγω αυτής της ανάρμοστης συμπεριφοράς, η οικογένεια θα καταρρεύσει, όταν ο Έβαν θεωρηθεί ο βασικός ύποπτος για την εξαφάνισης μιας νεαρής φοιτήτριας. Ο ντετέκτιβ Ρόμπερτ Μάλοϊ αναλαμβάνει την υπόθεση και παλεύει να ανακαλύψει την αλήθεια, πριν το επόμενο χτύπημα του Έβαν. Η πάντα υποστηρικτική Έλεν, αρχίζει να χάνει την πίστη της, καθώς είναι δύσκολο να ξεχωρίσει τι είναι αλήθεια και τι ψέμα. Σκηνοθεσία: Σάιμον Κάιζερ. Παίζουν: Γκάι Πιρς, Οντέγια Ρας.

Κορίτσι για Φίλημα

Μια γυναίκα που παλεύει με την ανασφάλειά της, ξυπνά από μια πτώση πιστεύοντας ότι είναι η πιο όμορφη και ικανή γυναίκα στον πλανήτη. Όλη αυτή η αυτοπεποίθηση της δίνει τη δύναμη να ζει ατρόμητα, αλλά τι θα γίνει όταν συνειδητοποιήσει ότι η εμφάνισή της δεν άλλαξε ποτέ; Σκηνοθεσία: Έιμπι Κον, Μαρκ Σίλβερστιν . Παίζουν: Έιμι Σούμερ, Μισέλ Γουίλιαμς, Τομ Χόπερ.

Πώς σου φάνηκε;

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

GIPHY App Key not set. Please check settings

Τελικά τι είναι αυτό που θέλουν οι γυναίκες; (7/6/18)

20 Ερωτήσεις για τα “Φιλαράκια”! Πόσο φανατικός της αγαπημένης σειράς ήσουν?