in ,

14+1 facts για το Games Of Thrones που σίγουρα δεν ξέρατε!

#1 Μπορείτε να μάθετε τη γλώσσα των Dothraki.


Θες να μιλάς σαν τον Khal Drogo? Γίνεται! Το λεξιλόγιο της γλώσσας των Dothraki ξεπερνά τις 3000 λέξεις και συνεχίζει να αναπτύσσεται. Ο γλωσσολόγος και δημιουργός της γλώσσας David J. Peterson για τη σειρά σε συνεργασία με την πλατφόρμα εκμάθησης ξένων γλωσσών online livinglanguage.com μαθαίνουν τους ενδιαφερόμενους να μιλάνε άπταιστα τη διάλεκτο των Dothraki. Τώρα το πόσο σημαντική προσθήκη είναι στο βιογραφικό κάποιου είναι άλλο θέμα..

#2 Το Games Of Thrones έγινε μάθημα στο Harvard!


Ένα μάθημα στο οποίο οι φοιτητές μαθαίνουν για την ιστόρια και τη κουλτούρα διάφορων πολιτισμών στους οποίους έχει βασιστεί η σειρά, υπάρχει πλέον σε ένα απο τα κορυφαία πανεπιστήμια στον κόσμο.

3# Μητέρα των σαλιγκαριών!


Το 2013 Βραζιλιάνοι επιστήμονες ανακάλυψαν ένα νέο είδος σαλιγκαριού το οποίο ονόμασαν Tritonia Khaleesi!

4# Tyrion υπεράνω οντισιόν!


Ο Peter Dinklage που ενσαρκώνει τον Tyrion Lannister δεν χρειάστηκε να περάσει απο οντισιόν, οι παραγωγοί της σειράς είχαν αποφασίσει οτί τον θέλουν πριν καν ξεκινήσει η διαδικασία επιλογής ηθοποιών. Ο δημοφιλής ηθοποιός μάλιστα ήταν αυτός που πρότεινε την φίλη του Lena Headey για τον ρόλο της  Cersei Lannister.

5# Το κεφάλι του George Bush!


Απο την πρώτη σεζόν της σειράς κανείς δεν μπορεί να ξεχασει το τέλος του Ned Stark. Σε κάποιο πλάνο οι παραγωγοί της σειράς χρησιμοποίησαν ομοίωμα του κεφαλιού του πρώην προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών George Bush καρφωμένο σε κόνταρι. Η εταιρία παραγωγής απολογήθηκε, τονίζοντας πως δεν υπήρχε πολιτική σκοπιμότητα και πως απλά έτυχε!

6# Η HBO πουλάει τον σιδερένιο θρόνο!


Για μόλις 30.000 δολλάρια, μπορείς να έχεις ένα πιστό αντίγραφο του σιδερένιου θρόνου στο σαλόνι σου!

#7 Το σπαθί του Gandalf στον σιδερένιο θρόνο!


Ένα απο τα πολλά σπαθιά απο τα οποία αποτελείται ο σιδερένιος θρόνος είναι πιστό αντίγραφο του σπαθιού του Gandalf απο το The Lord of the Rings και το The Hobbit!

#8 70 διαφορετικοί τρόποι να πεις “ΧΟΝΤΟΡ” !


Ο Kristian Nairn που ενσάρκωσε τον Hodor μπορεί να μην είχε και πολλά κείμενα να μάθει για το ρόλο του, έμαθε όμως να λέει το όνομα του με 70 διαφορετικούς τρόπους ανάλογα με τη διάθεση του!

#9 Ο Maester Aemon ήταν όντως τυφλός!


Ο ηθοποιός Peter Vaughan που είχε τον ρόλο του τυφλού Maester Aemon, ήταν και στην πραγματικότητα τυφλός. Ο ηθοποιός πέθανε πρόσφατα κοντά στην οικογένεια του. Now his Watch is over.

#10 Η Myrcella και ο Tommen είναι ζευγάρι!


Η Aimee Richardson και ο Dean-Charles Chapman που υποδύθηκαν 2 από τα παιδιά της Cersei, γνωρίστηκαν στα γυρίσματα και έγιναν ζευγάρι στην πραγματικότητα.

#11 Ειδύλλιο μεταξύ Jon Snow και Arya Stark??


Σύμφωνα με το συγγραφέα George R. R. Martin αρχικά υπήρχε η πρόθεση να δημιουργηθεί ειδύλλιο αναμεσα στον Jon και την Arya. Ευχαριστούμε που άλλαξαν γνώμη!

#12 4 Χαρακτήρες, 1 ηθοποιός!


Ο ύψους 2.11 Ian Whyte , έχει υποδυθεί 4 χαρακτήρες μέχρι τώρα, έναν “ανώνυμο” γίγαντα, έναν White Walker, τον  Ser Gregor Clegane και τον γίγαντα Wun Wun.

#13 Ο Theon είναι αδερφός της Lilly Allen!


O Alfie Allen γνωστοτερός ως Theon Greyjoy είναι αδερφός της δημοφιλούς τραγουδίστριας . Μάλιστα της είχε γίνει πρόταση να ενσαρκώσει το ρόλο της Yara Greyjoy αδερφής του Theon, αλλα εκείνη αρνήθηκε!

#14 Ο συγγραφέας στα νιάτα του έμοιαζε στον Jon Snow!


Οι φανατικοί fans της σειράς ανα τον κόσμο έχουν σκαρφιστεί διάφορες θεωρίες σχετικά με αυτή την προφανή ομοιότητα.. Πολλοί ισχυριζόνται πως λόγω αυτής της ομοιότητας ο Jon Snow δεν πρόκειται να πεθάνει..

#14+1 Ο Thoros of Myr είναι ο Frankie Wilde!


Αυτό! ‘Οσοι έχουν δει το “it’s all gone pete tong” ξέρουν!

Μην παραλείψετε να “παίξετε” στο πιο άβολο poll για το Games Of Thrones που ετοίμασαν τα Μαυρόσκυλα για εσάς!


[interaction id=”5992ab68365115dd1c6b2c50″]



Πώς σου φάνηκε;

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

GIPHY App Key not set. Please check settings

Ο Σκορπιός της Μυκόνου που κάνει τζίρο 18 εκατ. ευρώ το χρόνο!

Φίλοι «φίδια» και τα χαρακτηριστικά τους