in ,

Escape Rooms

Τι είναι αυτά τα escape rooms ρε παιδιά;;; σίγουρα όλοι μας έχουμε ακούσει για αυτή τη νέα μόδα,για κάποιους,για αυτό το νέο τρόπο ζωή για κάποιους άλλους.

Escape Room: ψυχαγωγική δραστήριοτητα που βασίζεται σε βιωματικά παιχνίδια απόδρασης,που εσυ και η ομάδα σου καλείσαι να συγκεντρώσεις στοιχεία,αντικείμενα,κλειδιά,να περάσεις κάποιες σωματικές δοκιμασίες και τελικά να κερδίσεις το χρόνο που έχεις ως αντίπαλο.

Φτάνοντας αισίως τα 100 δωμάτια απόδρασης,μπορώ να καταλάβω αυτή τη μανία,αυτό το τρόπο ζωής.Ουσιαστικα ένα δώματιο απόδρασης,είναι μια απόδραση από τη πραγματικότητα ,ένα video game με πρωταγωνιστή εσένα και τη παρέα σου,ένα θεατρικό που εξελίσσεται μπροστά σου,με σένα πρωταγωνιστή που οι αποφάσεις σου θα επιρεάσουν την εξέλιξη του παιχνιδιού.Μπορεί τη μια μέρα να είσαι ναυαγός,την άλλη αιχμάλωτος,ντέντεκτιβ η ακόμα κ νεκρός και να πρέπει να επιστρέψεις πίσω στη ζωή.

Ποσό δύσκολο είναι να ασχοληθεί κάποιος ;;

Τα escape εκτός από τη θεματολογία τους,τα διαφοροποιείς ανάλογα τη δυσκολία τους.Υπάρχουν παιχνίδια τα οποία σε μαθαίνουν τη λογική των escape,σε βάζουν στο κλίμα και σε ετοιμάζουν για το επόμενο επίπεδο.

 

Ειναί επικίνδυνα τα escape?

Καθόλου,είναι σα να προσπαθείς να βρεις κάτι που έχεις χάσει στο δωμάτιο σου ή σα να παίζεις σε παιδική χαρά . Καθόλη τη διάρκεια του παιχνιδιού,υπάρχει ο game master,γνωστός και ως gm,ο οποίος σε παρακολουθεί από κάμερα.Οτι κι αν συμβεί μπορεί να σταματήσει το παιχνίδι καί να επέμβει.Επίσης υπάρχει panic button,οποιαδήποτε στιγμή ο παίχτης μπορεί να σταματήσει το παιχνίδι και να βγει έξω. Προσοχή ο gm είναι φίλος σου,είναι αυτός που αν κολήσεις σε κάποιο γρίφο, θα σε βοηθήσει να τον λύσεις.

Είναι ακριβά τα escape;

Ενα escape room,μπορεί να κοστίσει 10-15 ευρώ περίπου,η τιμή διαφοροποιείται ανάλογα των αριθμό των παικτών αλλά και από τη διάρκεια και τη θεματολογία του δωματίου.Συχνά οι εταιρίες βγάζουν προσφορές σε εκπτωτικά site,η συνεργάζονται με εταιρίες κινητής τηλεφωνίας και η τιμή γίνεται ακόμα πιο προσιτή.Προσωπική εκτίμηση,15 ευρώ για ένα καλό δωμάτιο δεν είναι τίποτα. 1-1.30 ώρα μακρύα από τη καθημερινότητα ,ένα ονείρο που το επιλέγεις εσύ ,το ζεις και στο τέλος σου αφήνει την αίσθηση της ικανοποίησης και ένα τεράστιο χαμόγελο αξίζει πολλά περισσότερα!!!

Που υπάρχουν escape???

Πλέον δωμάτια αποδράσεις υπάρχουν παντού!!! Σε όλη την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό. Υπάρχουν ακόμα κ οργανωμένες εκδρομές με θέματα απόδρασης,ανοιχτά παιχνίδια στο κέντρο της Αθήνας,μίνι κρουαζιέρες και ότι άλλο μπορείτε να φανταστείτε!!!

Αν ακόμα δε σας έπεισα να επισκεφτείτε ένα escape room,αν κάτι σας προβληματίζει,μπορείτε να το συζητήσετε με τα παιδιά από το εκάστοτε παιχνίδι.

Εμείς ta mavroskyla μιας και ξεκινήσαμε σαν escape team,θα στηρίξουμε και θα δώσουμε χώρο σε ανθρώπους που μοιράζονται την ίδια τρέλα με μας,είτε είναι ιδιοκτήτες/σχεδιαστές παιχνιδιών ή gm,αλλά πάνω από όλα παίχτες !!!

Καλές αποδράσεις σε όλους!

Πώς σου φάνηκε;

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

GIPHY App Key not set. Please check settings

Το Despacito νο 1 σε προβόλες στον κόσμο!

Μαρί Κιουρί,μια γυναίκα που άφησε το στίγμα της στην ιστορία.