escfeb21
Όνομα

Διονύσης

Επίθετο

Κτιστόπουλος

Όνομα ομάδας

Τα περισσότερα δωμάτια τα έχω παίξει με όνομα ομάδας Mission Possible, ενώ στα εξωτερικά events κατεβαίνω με την ομάδα Bollocks.

Σε πόσα δωμάτια έχεις παίξει

314

Πρώτη επαφή με Escape Rooms

Taken από Athens Clue, το μακρινό 2014!


Αγαπημένα δωμάτια

Ως κορυφή έχω το αξεπέραστο Paradox Project 2: Το Βιβλιοπωλείο. Αλλά μετά ανταγωνίζονται πολλά εξαιρετικά δωμάτια μεταξύ τους. Ενδεικτικά θα αναφέρω: El Exorcista, Paradox Project: Το Ωδείον, A-Maze, Exam, Rebellion, Cosmos 05, Hell Exodus, Cursed Willy, Anabelle (πλέον Cursed Doll), Requiem, Wake Up, Paradox Project: Η Έπαυλη, Mr’s Rose’s House, The Sanatorium, Otherside, Immortal.
Ευτυχώς ως χώρα έχουμε υψηλότατο επίπεδο στα Escape Rooms, όπως απεδείχθη πρόσφατα και στα βραβεία του TERPECA!

Χειρότερο δωμάτιο

Ποτέ δε θέλω να υποβαθμίζω τη δουλειά κάποιου, αλλά πραγματικά το Schizophrenia ήταν κάκιστο, όχι τόσο λόγω γρίφων ή χώρων (που κι εκεί ήταν κάτω του μετρίου), αλλά κυρίως λόγω ενός task που έπρεπε να κάνει η ομάδα, το οποίο είναι με διαφορά ό,τι χειρότερο έχω συναντήσει μετά από 314 δωμάτια. Και ο χειρισμός της κατάστασης από την μεριά του προσωπικού ήταν επίσης απαράδεκτος.

Καλύτερη επίδοση

Δυστυχώς τα τελευταία χρόνια κάνουμε συχνά escape με 25-30 λεπτά να απομένουν. Λέω δυστυχώς γιατί οι γρίφοι είτε είναι αρκετά εύκολοι, είτε ανύπαρκτοι, είτε λίγοι, με αποτέλεσμα να χάνουμε μεγάλο κομμάτι της διασκέδασης.

Οπότε θα μιλήσω για καλές επιδόσεις σε δωμάτια που προσωπικά θεωρώ δύσκολα: Exam (Top-3 του Leaderboard), Color Dreams (2οι στο Leaderboard), Enigma (με 1 hint και 11 λεπτά να απομένουν), Gustave Eiffel (με 1 hint και 12 λεπτά να απομένουν), Paradox Project: Το Βιβλιοπωλείο (με 2 hints και 15 λεπτά να απομένουν).

Επίσης έχουμε νικήσει σε διάφορα εξωτερικά events, όπως το 2ο ΚΚΘ Νέας Μάκρης και το Operation Secret Santa.

Χειρότερη επίδοση

Στην 1η έκδοση του Order Of Light το 2017, όταν ήταν 1.30 ώρα και με περισσότερους γρίφους. Ήταν δύσκολο δωμάτιο, αλλά κι εμείς ήμασταν σε κακή μέρα, καθώς όχι μόνο δεν κάναμε escape, αλλά είχαμε και «δρόμο» ακόμα μπροστά μας!

Καλύτερο performance σε E.R.

Έχω συναντήσει εξαιρετικούς ηθοποιούς στα E.R.. Ορισμένοι από τους καλύτερους είναι οι εξής: Ο Γιάννης ως Joker, ο Χρήστος ως Lucifer στο Hell Exodus, ο Μάκης ως Brod στο Rebellion, ο Λάμπρος ως Samara στο The Ring, οι ηθοποιοί του Lockhill, η ηθοποιός στο Follow the White Rabbit και φυσικά ο αγαπημένος μου πειρατής ο Γιώργος στο Release the Kraken.

Πιο φιλική υποδοχή σε E.R.

Στη συντριπτική πλειοψηφία η υποδοχή στις εταιρείες με E.R. είναι εξαιρετική, οπότε θα αναφέρω ενδεικτικά κάποιες που μου έρχονται στο μυαλό: The Box, Escapepolis, Sherlocked Homes, The Mind Hunters, The Lockbusters, Gear Escape, Escaped, Mysterio City, The Rubicon, Clue Wars, Raven Adventure Rooms, The Lockout (Δράκο σ’αγαπώ).

Ποιο δωμάτιο θα ήθελες να είχες κατασκευάσει

Το paradox project 2: Το βιβλιοπωλείον. Όπως είπα και πριν, αξεπέραστο.

Ποιο δωμάτιο δε θα έπαιζες ακόμη και να σε πληρώνανε

Τι μου λες τώρα, εδώ ψάχνω με το σταγονόμετρο ποια δωμάτια μου μένουν να πάω!!

Σε ποιο δωμάτιο θα ήθελες να πραγματοποιήσεις κάποια ερωτική σου φαντασίωση

Ωραία ερώτηση, κάτσε να σκεφτώ. Υπό τον όρο φυσικά πως δε θα μας έβλεπαν από τις κάμερες (δεν έχω τέτοια βίτσια, χαχαχα) θα μου άρεσε να κάνω κάτι τέτοιο στο Dark Seas, καθώς είχε απίστευτα σκηνικά σαν πραγματικό πειρατικό καράβι (αν και πλέον έχει κλείσει)!

Σε ποια ομάδα θα ήθελες να παίζεις αν δεν έπαιζες στην ομάδα σου

Αισθάνομαι χαρούμενος γιατί όντας αρκετά ενεργό μέλος της κοινότητας των E.R. έχω παίξει δωμάτια παρέα με πολλά αξιόλογα άτομα του χώρου κι ας μην είμαστε στην ίδια ομάδα. Συνεπώς δεν υπάρχει κάποια συγκεκριμένη ομάδα στην οποία θα ήθελα να παίξω, παρά μόνο να συνεχίσουμε κάνουμε αλχημείες με διάφορα παιδιά με τα οποία έχουμε καλές σχέσεις και να παίζουμε παρέα!

Αγαπημένο φαγητό

Τώρα που τελειώσαμε με τα E.R., άρχισαν τα δύσκολα, χαχαχα! Γενικά είμαι λάτρης των γεύσεων, έχω δοκιμάσει πάνω από 40 διαφορετικές κουζίνες και μου αρέσουν πολλά πιάτα από όλο τον κόσμο. Θα πω πως από τα αγαπημένα μου φαγητά, αν και κλασικό, είναι τα ζυμαρικά με μια ωραία σάλτσα, μανιτάρια, παρμεζάνα και κοτόπουλο!

Αγαπημένο ποτό

i) Vodka με ανανά και blue curacao, ii) Μαύρη sambuca

Αγαπημένο video game

i) World of Warcraft, ii) The Witcher 3: Wild Hunt (μαζί με τα 2 DLC!)

Αγαπημένη ταινία

Δύσκολη ερώτηση κι αυτή, έχω δει πολλές εξαιρετικές ταινίες. Βέβαια έχω μια ιδιαίτερη αδυναμία στην τριλογία Lord Of The Rings και γενικά το σύμπαν του LOTR το θεωρώ το καλύτερο fantasy universe που υπάρχει.

Τι σημαίνει escape room για εσένα

Τα Escape Rooms σημαίνουν πολλά πράγματα ταυτόχρονα για μένα:
i) Απόδραση από τα προβλήματα και τη ρουτίνα της καθημερινότητας. Στα E.R. έχω μετατραπεί από αστροναύτη μέχρι πειρατή, από ιερέα μέχρι ιππότη, από μάγο μέχρι πειραματόζωο, κλπ. Έχω «ταξιδέψει» σε πλοία, διαστημόπλοια, επαύλεις, ναούς, κάστρα του μεσαίωνα, υποβρύχια κλπ. Ξεχνάω την πραγματικότητα και μετατρέπομαι στον ήρωα των ταινιών πάσης φύσεως που βλέπω από παιδί μέχρι σήμερα.
ii) Όξυνση της πνευματικής νοημοσύνης. Για μένα δε νοείται κάποιος άνθρωπος να αφήνει το μυαλό του στην αδράνεια. Τα E.R. είναι από τους καλύτερους τρόπους να εξασκείς το μυαλό σου, διασκεδάζοντας παράλληλα στο έπακρον. Ό,τι καλύτερο!
iii) Κοινωνικοποίηση. Όπως προανέφερα, έχω γνωρίσει πολλά εξαιρετικά άτομα στο χώρο αυτό (παίχτες και ιδιοκτήτες) και με μερικούς κάνουμε πολύ παρέα και εκτός E.R., άτομα που κατά πάσα πιθανότητα δε θα είχα γνωρίσει διαφορετικά

Άλλα χόμπι

Επιτραπέζια, video games, κινηματογράφος, ξένες σειρές, ποδόσφαιρο, ταξίδια σε όλον τον κόσμο (έχοντας ταξιδέψει σε 18 χώρες μέχρι στιγμής, μένουν ακόμα 177 χώρες για να επισκεφθώ σύμφωνα με την επίσημη λίστα του ΟΗΕ!)

Τρείς λέξεις που σε χαρακτηρίζουν

Ειλικρινής, Οργανωτικός, Κοινωνικός. Τι, πρέπει να πω κι αρνητικά? Oκ, το παραδέχομαι, είμαι λιιιιγο εγωιστής.

Ποιον άλλον Escaper θα ήθελες να δεις κάποια στιγμή Escaper του μήνα

Τον Νίκο Παπαγεωργόπουλο

Θέλεις να προσθέσεις κάτι;

i) Ξέρω πως όλοι περνάμε δύσκολες στιγμές λόγω της κατάστασης με τον Covid, αλλά θεωρώ πως εξαιτίας των λιγοστών πλέον επιλογών που έχουμε για διασκέδαση, μας δίνεται η ευκαιρία να επαναπροσδιορίσουμε και να βελτιώσουμε τις σχέσεις μας με τα αγαπημένα μας άτομα και με τον εαυτό μας. Σε κάθε κατάσταση υπάρχει κάτι θετικό, αρκεί κάποιος να έχει τη θέληση για να το δει!
ii) That being said, ανοίχτε τα E.R., έχουμε πάθει σύνδρομο στέρησης!!!

ESCAPERS HALL OF FAME