in , , ,

Μπαγκς Μπάνι: Ο πιο διάσημος λαγός του κόσμου έχει σήμερα, 27 Ιουλίου, γενέθλια – Γίνεται 81 χρόνων

Είναι ο Μπαγκς Μπάνι, ο πιο διάσημος λαγός του κόσμου, που γεννήθηκε μια μέρα σαν σήμερα το 1940 μέσα από την ταινία «Wild Hare». Ο Μπαγκς Μπάνι είναι πια 81 χρονών!

Τον λένε Μπαγκς Μπάνι και τον γνωρίζουν όλοι: Είναι ο πιο διάσημος λαγός του κόσμου που  γεννήθηκε σαν σήμερα 27 Ιουλίου του 1940.

O Μπαγκς Μπάνι είναι φανταστικός χαρακτήρας της σειράς κινουμένων σχεδίων «Looney Tunes» της «Warner Bros». Δημιουργήθηκε το 1940, από την «Leon Schlesinger Productions», κατοπινή «Warner Bros. Cartoons», και ο ηθοποιός που του δάνεισε τη φωνή του ήταν ο Μελ Μπλανκ. Ο Μπαγκς Μπάνι θεωρείται ως «cultural icon» των ΗΠΑ και είναι η μασκότ της εταιρείας «Warner Bros».

O Μπαγκς Μπάνι είναι ένας ανθρωπόμορφος λαγός, γκρι χρώματος, γνωστός για τον επιπόλαιο και ξένοιαστο χαρακτήρα του. Η προφορά του πάρθηκε από τη νεοϋορκέζικη προφορά. Η ατάκα του: «Eh… What’s up, doc?» (Τι τρέχει, φίλε;), την οποία συνήθως τη λέει, μασουλώντας ένα καρότο έχει γίνει μια από τις πιο διάσημες φράσεις παγκοσμίως. Τον συγκεκριμένο χαρακτήρα, πιστώνεται ο σκηνοθέτης Τεξ Έιβερι, ο οποίος υπήρξε προτεινόμενος για Όσκαρ, το 1940, με την ταινία «A Wild Hare».

Image
Μπαγκς- Μπάνι-Τζόρνταν
Ο Μπαγκς Μπάνι με τον Μάικλ Τζόρνταν (Πηγή: Ap Photos)

Μετά την πρώτη εμφάνισή του, ο Μπαγκς Μπάνι, έχει παρουσιαστεί σε τηλεοπτικές σειρές, σε κινηματογραφικές ταινίες, σε μουσικούς δίσκους, σε βιντεοπαιχνίδια, σε θεματικά πάρκα, σε ταινίες μικρού μήκους και σε διαφημιστικά. Επίσης, έχει πρωταγωνιστήσει όσο κανένας άλλος χαρακτήρας καρτούν σε ταινίες και είναι ο 9ος πιο γνωστός χαρακτήρας ταινιών σε όλο τον κόσμο. Ο Μπαγκς Μπάνι έχει και το δικό του αστέρι στη Λεωφόρο της Δόξας στο Χόλιγουντ.

 

Η ταινία «Wild Hare» σε σκηνοθεσία του Τεξ Έιβερι που κυκλοφόρησε στις 27 Ιουλίου του 1940, θεωρείται ως το πρώτο επίσημο ντεμπούτο του Μπαγκς Μπάνι. Είναι η πρώτη ταινία όπου ο άλλος διάσημος χαρακτήρας Έλμερ Φαντ και ο Μπαγκς Μπάνι εμφανίζονται στις πλήρως αναπτυγμένες και αναγνωρίσιμες μορφές τους, ως κυνηγός ο πρώτος και ως τετραπέρατος λαγός ο δεύτερος.

Ο τρελός λαγός και ο γκάνγκστερ

Το όνομα «Bugs» ή «Bugsy» είναι ένα παλιομοδίτικο ψευδώνυμο που σήμαινε «τρελός». Αρκετοί διάσημοι, στο πρώτο μισό του 20ου αιώνα είχαν αυτό το ψευδώνυμο, όπως ο γκάνγκστερ, ο Benjamin «Bugsy» Siegel. Όταν ο Μπαγκς έκανε την εμφάνισή του, αντικατέστησε τον Ντάφι Ντακ ως τον πιο δημοφιλή χαρακτήρα της «Warner Bros». Ο ζηλότυπος Ντάφι έχει προσπαθήσει πολλές φορές να εκθρονίσει τον λαγό, αλλά ποτέ δεν το καταφέρνει.

Μέχρι το 1942, ο Μπαγκς Μπάνι είχε γίνει το Νο1 αστέρι της «Merrie Melodies», ενώ η δημοτικότητα του ανέβηκε στα ύψη κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Σε συνεργασία με άλλα στούντιο κινουμένων σχεδίων, όπως η «Disney» η «Warner» επιστράτευσε τους χαρακτήρες της εναντίον του Χίτλερ, του Μουσολίνι, του Φράνκο και των Ιαπώνων.

 

Το 1996, Μπαγκς Μπάνι και οι υπόλοιποι χαρακτήρες της «Looney Tunes» εμφανίστηκαν στην ταινία δράσης κινουμένων σχεδίων «Space Jam» σε σκηνοθεσία του Joe Pytka με συμπρωταγωνιστή τον σούπερ σταρ του ΝΒΑ Μάικλ Τζόρνταν. Το 1997 ο Μπαγκς Μπάνι βγήκε και σε γραμματόσημο των ΗΠΑ: Το πρώτο κινούμενο σχέδιο που τιμήθηκε ανάλογα, κερδίζοντας τον εμβληματικό Μίκυ Μάους!

ΠΗΓΗ

Πώς σου φάνηκε;

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

GIPHY App Key not set. Please check settings

Lucifer: Τον Σεπτέμβριο η 6η και τελευταία σεζόν στο Netflix

Game of Thrones: Ο Τζέισον Μομόα απολογήθηκε για τον ρόλο του Καλ Ντρόγκο