in , ,

Φτιάξτε μόνοι σας την αυθεντική γαλλική ζεστή σοκολάτα- Η αλάνθαστη συνταγή

Περάσαμε την πιο λευκή μέρα χρόνου, αυτή που έκανε όλα να φαίνονται πιο όμορφα και για μια μοναδική φορά το lockdown δεν φαντάζει τόσο σκληρό. Οι συνθήκες λοιπόν είναι κατάλληλες για μια κούπα ζεστή, λαχταριστή σοκολάτα που θα φτιάξουμε μόνοι μας. (Προφανώς αποφεύγουμε το delivery αυτές τις μέρες…)  

Για να κατακλυστούμε με cozy διάθεση και όρεξη για ατελείωτο cocooning λοιπόν, θα φτιάξουμε την αγαπημένη ζεστή σοκολάτα που θα πρέπει αν την εοτιμάσουμε με τον σωστό τρόπο: τον γαλλικό και παραδοσιακό. Το French Cooking Academy δίνει όλα τα μυστικά για την αλάνθαστη γαλλική συνταγή της ζεστής σοκολάτας και εμείς ψάχνουμε μπισκότο για να βουτήξουμε μέσα!

Υλικά:

500 ml γάλα

100 γρ. μαύρη σοκολάτα

1 κ.γ. ζάχαρη

1 ξυλάκι κανέλα

1 κ.σ. κακάο

1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

λίγο αλάτι

 

Εκτέλεση

Σε ένα μεσαίο αντικολλητικό τηγάνι, σε χαμηλή θερμοκρασία, αναμειγνύουμε το γάλα, τη ζάχαρη, το ξυλάκι κανέλας και τη βανίλια.

Θερμαίνουμε μέχρι να πάρει μια μικρή βράση, απομακρύνουμε το τηγάνι από τη φωτιά και το αφήνουμε στην άκρη για περίπου 10 λεπτά.

Αφαιρούμε το ξυλάκι κανέλας.

Βάζουμε το κακάο και τη σοκολάτα και ανακατεύουμε καλά με έναν αναδευτήρα και προσθέτουμε μια πρέζα αλάτι και τη ζάχαρη.

Σερβίρουμε σε κούπες και γαρνίρουμε μαζί με brioche, μπισκότα ή τσουρέκι.

ΠΗΓΗ

Πώς σου φάνηκε;

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

GIPHY App Key not set. Please check settings

ΚΟΥΙΖ ΞΕΝΩΝ ΣΕΙΡΩΝ #15

Σωματείο Σεναριογράφων Αμερικής: Ποιοι είναι υποψήφιοι για τα καλύτερα σενάρια της χρονιάς;