in , , ,

Οι ελληνικές σειρές ήταν πολύ μπροστά! Οι… προφητικές ατάκες για την καραντίνα

Ιός, καραντίνα, social distancing, απολύμανση, οι ελληνικές σειρές ήταν πολύ μπροστά.

Πολύς ντόρος έχει γίνει σχετικά με ορισμένες ταινίες και σειρές που… προφήτευσαν την πανδημία του κορονοϊού. Ας μην ξεχνάμε το Contagion του 2011 που την περασμένη άνοιξη, κατά το πρώτο κύμα της πανδημίας, συζητήθηκε όσο καμία άλλη ταινία για τις ομοιότητες της με όσα ζούμε τους τελευταίους αρκετούς μήνες.

Ας μην πάμε όμως και τόσο μακριά. Γιατί και η ελληνική τηλεόραση φρόντισε με ατάκες που ακούστηκαν σε αγαπημένες και δημοφιλείς σειρές να μας… προετοιμάσει για την εποχή του κορονοϊού και της καραντίνας!

Ασφαλώς και αστειευόμαστε! Ωστόσο ατάκες που ακούστηκαν σε σειρές όπως οι «Απαράδεκτοι», οι «Μεν και οι Δεν», το «Κωνσταντίνου και Ελένης» και φυσικά η «Λάμψη» του Νίκου Φώσκολου, έχουν βρει απόλυτη εφαρμογή στο σήμερα.

Λάμψη
Ο Νίκος Φώσκολος ήταν από τους πρώτους που προέβλεψαν το social distancing. «Να με φιλάς αλλά από απόσταση ασφαλείας. Να χαίρεσαι για εμένα αλλά από μακριά, μην τυχόν και σε κολλήσω θάνατο», έλεγε η Βίρνα στον Γιάγκο Δράκο.. Η Βίρνα δεν είχε κολλήσει τον ιό όπως είπε και όλοι θυμόμαστε την αμίμητη ατάκα της «Αδύνατον να αρρωστήσω, είμαι πλούσια». Δεν προέβλεψε βέβαια ότι ο κορονοϊός δεν κάνει διακρίσεις.

Κωνσταντίνου και Ελένης
Εκείνη την εποχή όλοι γελούσαμε με την εμμονή που είχε ο μικροβιοφοβικός Κωνσταντίνος Κατακουζηνός (Χάρης Ρώμας) με την απολύμανση και την καθαριότητα. Τελικά όπως αποδείχθηκε, ο Επίκουρος καθηγητής Βυζαντινολογίας ήταν πολύ (μα πάρα πολύ) μπροστά. Όταν έλεγε: «Μετά από τόσο στενή επαφή, πρέπει να γεμίσω τη μπανιέρα με μπενταντίν και να μείνω μέσα δυο ώρες», πού να ξέραμε τί θα μας περίμενε…

Αλλά και ως Διονύσης Δάγκας στους «Οι Μεν και οι Δεν», ο Χάρης Ρώμας, φώναζε στους  γείτονές του να μην τον πλησιάζουν καθώς δεν ήθελε… στενές επαφές.

Οι Απαράδεκτοι
Ο Βλάσσης Μπονάτσος στους Απαράδεκτους όταν δεν είχε όρεξη να βγει δεν ενέδιδε τις προτάσεις και τις πιέσεις με τίποτα. «Δεν θέλω να βγω, δεν μπορώ. Δεν θέλω να βγω, δεν καταλαβαίνεις τι σου λέω; Μη με εκνευρίζεις», έλεγε και μας δείχνει τον τρόπο να αντιστεκόμαστε για όσο διαρκεί και αυτή η καραντίνα.

Οι Τρεις Χάριτες
«Έχω κολλητική ασθένεια, δεν μπορώ είμαι σε καραντίνα» φώναζε η Ειρήνη (Μίνα Αδαμάκη) για να διώξει τον ανεπιθύμητο επισκέπτη στις Τρεις Χάριτες.

Σκηνές καραντίνας, social distancing, μάσκες και απολυμάνσεις είχαμε δει επίσης και στις σειρές «Εγκλήματα» και «Ντόλτσε Βίτα»

 

ΠΗΓΗ

Πώς σου φάνηκε;

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

GIPHY App Key not set. Please check settings

Shit happens…

Μαραντόνα: Ολόκληρη η ταινία του Κουστουρίτσα για τον Ντιέγκο