in ,

Star Wars: Η σωστή σειρά παρακολούθησης των ταινιών

Δηλαδή ο σωστός τρόπος δεν ειναι τα επεισόδια με βάση την ημερομηνία κυκλοφορίας; Και όμως, σύμφωνα με τον Hilton Rod, blogger και προγραμματιστή, τα παγκοσμίου φήμης επεισόδια του Star Wars έχουν διαφορετική σειρά παρακολούθησης. Η αλήθεια είναι ότι τα επιχειρήματα του έχουν βάση και δικαιολογούν τη σειρά την οποία προτείνει ο Rod, γνωστή και ως Machete Order, όνομα που έχει πάρει από το blog του. Προειδοποίηση για spoilers, αν και πιστεύουμε ότι περιττεύει μιά τέτοια προειδοποίηση όταν μιλάμε για το Star Wars.

Πρώτα απ’όλα όμως ας θυμηθούμε τις ταινίες σύμφωνα με την ημερομηνία κυκλοφορίας τους:

Επεισόδιο IV: Μιά νέα ελπίδα

Έτος κυκλοφορίας: 1977

Επεισόδιο V: Η αυτοκρατορία αντεπιτίθεται

Έτος κυκλοφορίας: 1980

Επεισόδιο VI: Η επιστροφή των Τζεντάι

Έτος κυκλοφορίας: 1983

Επεισόδιο Ι: Η αόρατη απειλή

Έτος κυκλοφορίας: 1999

Επεισόδιο II: Η επίθεση των κλώνων

Έτος κυκλοφορίας: 2002

Επεισόδιο ΙΙΙ: Η εκδίκηση των Σιθ

Έτος κυκλοφορίας: 2005

Σύμφωνα, λοιπόν, με τον νεαρό blogger, η σωστή σειρά έτσι ώστε ο θεατής να “ολοκληρωθεί” κινηματογραφικά μέσω των 6 αυτών ταινιών είναι: IV, V, II, III, VI. Με λίγη προσοχή, παρατηρούμε πως “λείπει” το επεισόδιο Ι αφού σύμφωνα με τον Rod, η συγκεκριμένη ταίνια προτείνεται ώς κάτι εντελώς ξεχωριστό, ένα είδος bonus.

Ο θεατής ξεκινάει από την κλασσική τριλογία, βλέποντας την ζωή και τις περιπέτειες του νεαρού Luke Skywalker, στα επεισόδια IV και V. Μ’αυτόν τον τρόπο, κατανοείται πλήρως η ιστορία και βλέπουμε την κλιμάκωση της διαμάχης μεταξύ του πρωταγωνιστή μας και του “κακού” Darth Vader. Τελειώνοντας τις δύο από τις τρεις ταινίες της κλασσικής τριλογίας ο θεατής γυρίζει στο παρελθόν, εδώ να τονίσουμε ότι οι ημερομηνίες κυκλοφορίας δεν αντιστοιχούν στην χρονολογία του “γαλαξία που βρίσκεται πολύ- πολύ μακριά μας”, και ουσιαστικά μαθαίνει την ιστορία του Anakin Skywalker, πατέρα του Luke, και πως έφτασε να γίνει ένας από του πιό “αγαπητούς” κακούς όλων των εποχών.

Τελειώνοντας τα επεισόδια ΙΙ και ΙΙΙ, ο θεατής πλέον, μπορεί να επιστρέψει στο επεισόδιο VI για το επικό φινάλε κατακεραύνωσης του κακού κάτι το οποίο δεν  θα γινόταν αν βλέπαμε τα επεισόδια σύμφωνα με την ημερομηνία κυκλοφορίας ενώ ταυτόχρονα αποφεύγονται τα spoil για την στιγμή που μαθαίνουμε οτι ο Darth Vader είναι ο πατέρας του Luke.

Όσον αφορά το πρώτο επεισόδιο της δεύτερης τριλογίας, επεισόδιο Ι, ο Rod Hilton, υποστηρίζει ότι μπορούμε να το παρακολουθήσουμε ως κάτι επιπλέον αφού δεν περιέχει κάποια ουσιαστική προσθήκη στο νόημα των υπόλοιπων ταινιών παρά μόνο πραγματεύεται τον τρόπο εισόδου του Anakin στον κόσμο των Jedi.

Σωστή ή λάθος, αυτή είναι η σειρά παρακολούθησης των- πολυαγαπημένων- ταινιών Star Wars, σύμφωνα με τον κύριο Hilton, η οποία κακά τα ψέματα φαίνεται να έχει αρκετές βάσεις. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως όποιο τρόπο παρακολούθησης και αν επιλέξουμε, οι κλασσικές πλέον, αυτές ταινίες θα χάσουν την αξία τους και δεν θα μας τραβήξουν το ίδιο με την πρώτη φορά που τις είδαμε.

May the force be with you, λοιπόν, μέχρι την επόμενη φορά!!

Πώς σου φάνηκε;

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

GIPHY App Key not set. Please check settings

To πανέξυπνο κόλπο ενός ιδιοκτήτη καφέ για να «μάθει» στους πελάτες του να είναι ευγενικοί.

Ένα διαφορετικό Instagram Model.